KezdőlapÉletmódA veszélyes húsragasztó, ami bármilyen húscafatból "valódi" húst eredményez

A veszélyes húsragasztó, ami bármilyen húscafatból “valódi” húst eredményez

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hallottál már a hamis húsról? Teljesen úgy néz ki, akárcsak az igazi hús, de közben számos olyan hozzáadott anyagot tartalmaz, amit nem biztos, hogy szívesen megennél, ha tudnád, hogy benne van.

Egy olyan vegyi anyagot tartalmaz, amelyet ragasztóként használnak a hús összeállításához. Nem túl minőségi húsdarabokat úgy illesztenek egymáshoz, hogy észre sem vesszük, a végeredmény pedig teljesen úgy fog kinézni, mintha egy prémium kategóriás húst fogyasztanánk. Sok esetben még a szakértők sem tudják megkülönböztetni az “hamis” húst az eredetitől. A feldolgozás során a hús teljesen eredetinek néz ki, nagyon jól összeáll, teljes mértékben megőrzi a formáját.

A különleges anyag segítségével a kis darabkákból bármilyen hús “létrehozható”. A húsdarabokat egy mesterségesen előállított fermentáló szerrel szórják meg, melyet “húsragasztóként” emlegetnek. Ez az ún. ragasztó különböző eljárások során készülhet, vannak cégek, amelyek különböző baktériumokat használnak az előállításához, míg mások tehén vagy disznó vért.

A fermentáló por vagy ragasztó annyira káros, hogy csak maszkban és gumikesztyűben lehet dolgozni vele. Az élelmiszeripar pedig óriási jövedelemre tesz szert, hála a “csodálatos” találmánynak. Miután a húsdarabokat összekeverik a ragasztóval, fóliába csomagolják majd több, mint 6 órán keresztül fagyasztják, hogy megkapják a kívánt formájú húst. A húsragasztót alkalmazzák csirke, sertés, hal és gyakorlatilag bármilyen hús előállításához.

“A nyers húsok tartalmaznak mikroorganizmusokat, tehát nem sterilek. Az enzim alkalmazása során tovább nő a baktériumok elszaporodásának esélye, mert a „ragasztási folyamat” hosszú időn keresztül, alacsony hőmérsékleten megy végbe” – mondják a szakemberek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet