Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Élete során mindenki megtapasztalja, milyen fájdalmas elveszíteni a családtagokat és a barátokat, de a legfájdalmasabb mind közül egy édesanya elvesztése.

Mivel az édesanya minden ember életében hihetetlenül fontos személy, ezért a legtöbben csak nagyon nehezen teszik túl magukat ezen a veszteségen. Aki érezte már a szívében ezt a hihetetlen fájdalmat, az pontosan tudja, hogy olyasmiről van szó, ami még a legerősebb embert is képes megrendíteni.

Az édesanya elvesztéséhez semmi más nem fogható ezen a világon, és attól sem lesz kevésbé fájdalmas, hogy valahol mélyen mindannyian tudjuk, fel kell készülnünk rá, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. A gyerek képzeletében az anya az az örök társ, aki mindig mellette áll, szereti, támogatja és megérti őt.

Tehát szembenézni egy olyan világgal, amiben az anya alakja nem létezik, az emberek többsége számára hatalmas mentális és érzelmi kihívást jelent. Ez ugyanis azt jelenti, hogy el kell fogadniuk azt a megmásíthatatlan tényt, hogy életük egyik legfontosabb tartóoszlopa örökre távozott.

Az édesanyától vett búcsú fájdalma

Akár hosszú betegség után, akár teljesen váratlanul történik, egy édesanya elvesztése mindenképpen hatalmas nyomást gyakorol egy emberre. Bármilyenek legyenek is a körülmények, ez az élet egyik legkeményebb megpróbáltatása.

Amikor végleg búcsút kell mondanod az édesanyádnak, elkerülhetetlenül úgy érzed, hogy saját magadból veszítettél el egy nagyon fontos darabot, akár szoros volt köztetek a kapcsolat, akár nem.

Ez a veszteség mindig szíven találja a gyermeket, még akkor is, ha az édesanyjával való kapcsolata nem volt különösebben szoros, a személyiségükben, véleményeikben adódó különbségek, vagy egyszerűen a fizikai távolság miatt.

Nem számít mennyi idős vagy, lehetsz akár gyerek, kamasz, vagy felnőtt, semmilyen korábbi tapasztalat nem készíthet fel rá, hogy szembenézz ezzel a veszteséggel. Nagyon kevés ember van az életben, aki akkora hatással lenne a lelkedre, mint az édesanyád.

Ezért, amikor örökre el kell válnod tőle, úgy érzed, a saját lelkedből is elveszítesz egy darabot, elveszettnek, elhagyatottnak érzed magadat. Tudod, hogy nem lesz több üzenet, telefonhívás, ölelés, semmi, amit ettől a különleges személytől kaphatnál.

Ez a fájdalom, bár idővel enyhül majd, és az idő múlásával megtanulsz vele együtt élni, soha nem szűnik meg teljesen, mindig a lényed részét képezi majd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!