100 g aszalt szilva 270 kcal-ot tartalmaz, és sokkal több a tápértéke mint a friss gyümölcsnek.
Ha a friss szilva csupán csak emlék a hideg napokon, addig az aszalt gyümölcs mindenki számára könnyen elérhető, sőt semmit sem veszít tápláló értékéből. A rostokban, fehérjében és káliumban gazdag aszalt szilva rengeteg antioxidánst tartalmaz, ezzel pedig nagyban védi a szervezetet a különböző rákbetegségekkel szemben és nemcsak.
Előnyei:
– pár szem aszalt szilva ideális ínyencség, ami egyben energiát is ad
– védi a szívet, megelőzi a vastagbél problémákat és a cukorbetegség kialakulását, mivel lelassítja a glükoz felszívódásának folyamatát a vérben, csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának esélyét és szabályozza a vérnyomást
– könnyen kezelhető vele a székrekedés, hashajtó hatása van. A kedvező hatás eléréséhez tégy 6-7 aszalt szilvát egy pohár vízbe, hagyd állni egy éjszakát majd másnap éhgyomorra fogyaszd.
Tudtad ?
Az aszalt szilvának kétszer nagyobb antioxidáns szerepe van, mint az erdei gyümölcsöknek.
Szárított gyümölcsök: édesen vagy sósan, mindig egészségesek