Legyen szó a magyar dióról, vagy az egzotikusról, a brazíliairól, 100 gramm dió 655 kcal-t tartalmaz.
A dió Omega 3-at tartalmaz, ami egy olyan zsírsav, amelyet a szervezet nem képes magától előállítani, így azt az ételekből és ételkiegészítőkből kapja meg. Ezért a dió fogyasztása elengedhetetlen minden család számára. A dió magára is fogyasztható, legtöbbszőr süteményekben és ételekben használjuk, újabban a salátáknál is kedvelt alkotóanyag.
Előnyei:
– az Omega 3 az érrendszerre és a szívre fejti ki pozitív hatását, meggátolja a zsiradék lerakodását a véredényeken. A kettes cukorbetegségben szenvedők a dió segítségével szabályozhatják koleszterinszintjüket.
– a 4-5 diót tartalmazó napi étkezés megelőzi az elhízást.
– a dió segít az agy optimális működésében. Segíti a memóriát és csökkenti a depresszió kialakulását. – a dió melatonint tartalmaz, ennek köszönhetően az álmatlanságra is hatással van.
Tudtad, hogy 25 gramm dió kielégíti a napi Omega 3 zsírsav szükségletet ? Ezek mellett a dió cinket, rezet és sok más vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Szárított gyümölcsök: édesen vagy sósan, mindig egészségesek