KezdőlapÉletmódEgészségAz alkohol széppé tesz?

Az alkohol széppé tesz?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ital széppé tesz. A Bristol Egyetem vizsgálatából kiderül, hogy ez tény, néhány pohár után ugyanis vonzóbbnak látják az emberek a másik nem képviselőit.

A rosszindulatú közmondás szerint nincs ronda pasi/nő, csak túl kevés ital. Az alkohol hatásairól eddig csak a városi legendák meséltek, most viszont egy kutatásból kiderült, hogy van alapja annak, hogy a szesz megszépíti a dolgokat. A Bristol Egyetem tudósai 86 embert vizsgált meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy néhány pohár után a heteroszexuális férfiak szebbnek látták a nőket és a férfiakat egyaránt. A hölgyeknél ugyanez az eredmény született, vagyis mindkét nem képviselői megszépültek a szemükben.

A bristoliak kimutatása némileg ellentmond egy korábbi tanulmánynak, 2003-ban ugyanis a Glasgow Egyetem vizsgálta ezt a témát, és arra a következtetésre jutottak, hogy csak az ellenkező neműeket látták vonzóbbnak a spicces alanyok. Az eltérés azzal magyarázható, hogy míg a bristoliak egy semleges környezetben végezték el az ellenőrzött kísérletet, addig Glasgow-ban a pubok és kávézók voltak a helyszínek, ahol az ember sokkal inkább szexuális partnerként koncentrál a vendégekre.

A semleges környezetben alkoholt és gyümölcslevet itattak a jelentkezőkkel, majd fotókat mutattak nekik, a szeszt fogyasztó diákok sokkal vonzóbbnak látták a jelölteket, mint a többiek. A bristoli kutatók egyébként tervezik, hogy egy újabb kutatást végeznek, de videót használnak, amin a bárokban flörtölő embereket vizsgálják.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet