Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kávézacc áldásos hatása a bőrünkre!

Néha, az olyan dolgok is hasznosak lehetnek, melyek normális körülmények között, a szemétben végeznék. Ezek közé tartozik a kávézacc is! Ezért a kávéból kinyert értékes nedűt követően, ne dobjuk ki a zaccot, hanem használjuk fel bőrünk ápolására!

A zaccban ugyanis fellelhető a kávé jótékony hatása, és ezt kár lenne kihasználatlanul hagyni.

Kávé maszk készítése, olíva olajjal és mézzel

Ehhez nem lesz másra szükségünk, mint egy kiskanál kávézaccra, ugyanannyi olívaolajra és mézre. Ezt jól keverjük össze, majd vigyük fel az előzőleg megtisztított arcbőrre, és gyengéd mozdulatokkal, körkörösen, masszírozzuk át vele az arcunkat. Hagyjuk 10 percig, hogy kifejthesse áldásos hatását, majd mossuk le langyos vízzel.

Ez a kezelés megakadályozza a bőr korai öregedését és mélyen hidratálja azt.

A kávézacc kitűnő a fekete pontok eltávolítására is

Ehhez nedvesítsük be arcbőrünket, majd a kávézaccal masszírozzuk át a kritikus területeket. Ez után készítsünk egy maszkot 100 ml tej és 2 kanál zacc felhasználásával, vigyük fel az arcbőrre és hagyjuk hatni 10 percet.

Az eredmény egy bársonyos, hidratált és ragyogó arcbőr lesz!

Antioxidáns hatású bőrradírt készíthetünk belőle

Keverjünk össze 6 kiskanál zaccot annyi olíva olajjal, míg egy kenhető állagot nem kapunk belőle, majd vigyük fel az arcbőrünkre. Ezt a pakolást végezzük el legalább hetente egy alkalommal, ugyanakkor ne feledjünk el, elegendő mennyiségű vizet fogyasztani a nap folyamán.

A kávézaccot keverjük össze avokádóval, hagyjuk hatni legalább 20 percet, és az eredmény önmagáért fog beszélni! Arcunk teljes mértékben hidratált lesz és a bőr öregedési folyamatát is lassítjuk általa.

Maszk készítése, olíva olajból és zaccból, mely természetes botox hatással rendelkezik

Az olaj antioxidánsai segítenek megőrizni a bőr sima, bársonyos jellegét, míg a természetes csiszolóanyagnak tekintett kávézacc segít kitisztítani a pórusokat és igazi fertőtlenítő szerepet játszik.

Ha nincs kéznél olívaolaj, tojással is helyettesíthetjük, pontosabban a fehérjével. Készítsünk habot a tojásfehérjéből és adjunk hozzá 3 kanál zaccot, majd vigyük fel az arcbőrre. Addig hagyjuk, míg a pakolás „szorítani” kezdi az arcunkat, majd mossuk le és azonnal élvezhetjük jótékony hatását!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!