Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A hetedik, vagyis a Sahasrara csakra a fej tetején található, színe a lila. A koronacsakra felelős a boldogságunkért, és az idegrendszerünk megfelelő működéséért. Itt található az egység, és a bölcsesség központja.

Fotó: Pixabay.com

Ezt tartják a legfontosabb csakrának, mert ez irányítja a gondolatainkat, és érzéseinket. Nem mindegy, hogy milyen típusú gondolatok forognak a fejünkben, ugyanis ezek meghatározzák az egész életünket, és azt, hogy hogy érezzük magunk a bőrünkben.

Minél fejlettebb spirituális szinten vagyunk, annál jobban működik ez a csakránk. Ha valakinek megfelelően működik a koronacsakrája, akkor azt jelenti, hogy rendelkezik azzal a képességgel, hogy a többi csakrában is helyreállítsa az esetleges zavarokat.

Képes arra, hogy önmagát meggyógyítsa, kiegyensúlyozottá, és testileg-lelkileg egészségessé váljon. Ezért is tartják úgy, hogy a gondolatnak gyógyító, és teremtő hatása van. Ha nem működik megfelelően a Sahasrara csakra, akkor depresszió, elidegenedés, unalom, kilátástalanság, és tanulási zavarok léphetnek fel.

Ahhoz, hogy helyreálljon a csakra egyensúlya, sok meditációra, és relaxációra van szükség. Ezenkívül az ima is kifejezetten terápiás hatással lehet. Ha ez a csakránk megfelelően működik, csodálatos változások következnek be az életünkben.

Békében kell élnünk másokkal, és önmagunkkal, mert különben csak káosz, szenvedés, és elégedetlenség fog eluralkodni rajtunk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!