Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Több millió évvel ezelőtt az argán szabadon nőtt Afrikában és Európa déli területein. Manapság azonban csupán Marokkó egy kis részén honos. A marokkói nemes családokban hagyomány, hogy az argán növény termésének préselés utján kapott olaját gyakran az ételben is felhasználják, mint utóbb kiderült nem is ok nélkül!

Évezredek óta kozmetikai célokkal használják fel az argánolajat, ami annyira közkedveltté vált, hogy különféle neveket adtak neki, mint pl: A folyékony marokkói arany. Nemrégiben készült kutatások ugyanakkor kimutatták, hogy az argánolaj rendkívül hatékony hidratáló összetevőket tartalmaz, emellett pedig háromszor több E-vitamint tartalmaz, mint az olívabogyó.

Az E-vitamin egy olyan antioxidáns, amely az öregedés elleni harcban a legfontosabbnak számít. Gazdag omega 6- és 9-ben és segít visszaállítani a bőr természetes védekező képességét.

Az argánolaj ugyanakkor rendkívül hatékony a sérült bőrfelületek regenerálásában, mint amilyen az égés vagy horzsolódás.

Az argánolaj mellett szól az is, hogy a bőr öregedésével szembeni harcban a legnagyobb szövetségesünk lehet, és növeli az élelmiszerekből származó tápanyagok sejtek szintjén történő felvételét is, így egészségesebbé és szebbé téve bőrünket.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!