Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Zeller: rágj el egy friss zellergyökeret nyersen, és érezni fogod a rostos szálak lebontását a szádban. A rágás egy egész jó edzés az íny számára, a folyamat során keletkező nyál pedig tisztítja a szájat.

friss-lehelet

Körte és alma: a gyümölcsben lévő természetes cukor segíti semlegesíteni a savat és egészséges fogakat és ínyt biztosít. Ezek mellett antioxidánsokban és vitaminokban gazdagok.

Szegfűszeg olaj: a szegfűszeget nagy szeretettel használják a gasztronómiában. Ha fáj fogad csak rágj el egy kis szegfűszeget, segít a fájdalom csökkentésében. Ha pedig egy pohár meleg vízbe csepegtetsz pár csepp szegfűszeg olajat és öblögetsz vele sikeresen csökkentheted és megelőzheted a fogínygyulladást, távolt tartja a baktériumokat és frissességet ad a leheletnek. A szezámmag is nagyszerű a száj egészségének megőrzésében.

Sajt: a tej kazein nevű fehérjét tartalmaz, ami erősíti a fogak felületét. Kevés savat és cukrot tartalmaz, de magas a kalcium tartalma. Nem is beszélve arról, hogy egészséges. A tökéletes sajt a fogak egészségére nem más, mint a jó öreg parmezán.

Joghurt: a sima joghurt valóban egy csillag ha a mosolyfakasztó ételekről beszélünk. Kazeint és kalciumot tartalmaz. Ezek mellett pedig segíti az emésztést, ennek következtében friss lesz a leheleted.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!