Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azt mondják, a szem a lélek tükre. Elegendő egy pillantás rájuk ahhoz, hogy elárulják valamennyi érzésünket, a hangulatunkat, hogy igazat mondunk-e vagy hazugságot. Ugyanakkor azt is felfedik, milyen emberrel állunk szembe, és miként kell bánjunk vele, amikor kapcsolatba kerülünk.

Hasonló módon, a kézről azt mondják, valamennyi ember névjegye. Ahányan vagyunk valószínűleg annyiféle figyelmet tulajdonítunk a kezeknek. Azonban léteznek személyek – közöttük jómagam is –, akik sokat adnak saját kezeik külsőjére, illetve alaposan szemügyre veszik, megvizsgálják azon személyek kezeit is, akikkel találkoznak.

Az ápolt, finom és gyönyörű kezek mindig egy ápolt külsejű, rendezett és saját egészségére is odafigyelő egyént takarnak. Ellenben, a durva, piszkos, kirepedezett és rendezetlen kezek nem fognak jó benyomást kelteni.

Természetesen, vannak kivételek is, például azon személyek esetében, akik fizikai munkát végeznek. Nekik sosem lesz finom, bársonyos tenyerük, de attól még tiszta és ápolt külsőt kölcsönözhetnek kezeiknek.

A kezek rengeteget elmondanak „gazdáikról” – rólunk. Velük simogatunk, ismerkedünk, étkezünk, dolgozunk, és még folytathatnám! Éppen ezért, több mint létfontosságú, hogy kellő figyelmet szenteljünk nekik, és megadjuk számukra azt az ápolást, gondozást, amelyre szükségük van.

A körmök is hozzátartoznak a kezek szépségéhez, gondozott külsejének a kifejezéséhez. Nem lehet finomka keze annak, akinek például piszkos vagy hosszú, aránytalan körmei vannak. Így tehát, egy félresikerült manikűr, vagy csak a sors keze által növelt és ápolt körmök hasonló hozzáállású, hanyag és saját külsejével nem törődő emberre utalnak.

Ahhoz, hogy megőrizd kezeid szépségét, nemcsak alapos gondozásra, hanem néhány biztonsági eljárásra, plusz odafigyelésre is szükséged lesz. Példának okáért, amikor takarítasz és kémiai vegyületeket használsz, nem árt, ha egyhasználatú kesztyűvel dolgozol. Vagy minőségi kozmetikumokat, esetleg házi készítményeket használsz a kezeid ápolására. Ugyancsak fontos a kellő higiénia – a gyakori kézmosás, amelyet tanácsos, ha méhpempő-alapú kézkrémmel követsz. Így maradnak meg kezeid puhának és hidratáltnak.

A méhpempőt tartalmazó készítmények egyébként rendkívül hasznosak: táplálják a bőrt, védelmezik és antioxidánsokat is tartalmaznak, ezáltal ideálisak a kéz és a körmök ápolására. Továbbá, a glicerint vagy E vitamint tartalmazó krémek is ajánlottak, mivel hidratálnak, gyorsan beszívódnak, és bársonyossá, puhává varázsolják a bőrt.

Hogy sose maradj hoppon, tarts mindig magadnál fertőtlenítő kézlemosó gélt, illetve a kedvenc kézkrémedet. Így bármikor gondoskodhatsz kezeidről, ha azokat durvának vagy kiszáradtnak érzed.

Fotó: photl.com


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!