KezdőlapÉletmódEgészségAlkalmazd ezt a 4 nagy hatásfokú borogatást, a pajzsmirigy csomókra

Alkalmazd ezt a 4 nagy hatásfokú borogatást, a pajzsmirigy csomókra

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Alkalmazd ezen 4 természetes borogatást, hogy elmulaszd a pajzsmirigyeidben kialakuló csomókat!

Alkalmazd ezt a 4 nagy hatásfokú borogatást, a pajzsmirigy csomókra

A pajzsmirigycsomók viszonylag elég gyakori jelenségek, és legtöbb esetben jóindulatú duzzanatokról kell beszélni. A méretük is eltérő lehet, van amikor pár milliméteresek, de akár pár centis nagyságúra is megnőhetnek. Ha meghaladják az egy centis nagyságot, akkor már ki lehet tapintani őket, minél idősebb valaki, annál gyakrabban lehet érzékelni ezen kis csomókat.

Most lássunk pár természetes módszert, borogatást, amelyek segíthetnek elmulasztani, mérsékelni ezen csomókat!

1. Fekete nadálytős borogatás

Egy friss fekete nadálytőt zúzz össze egy fakanál segítségével, majd tedd rá egy tiszta gézre, és erősítsd a nyakadra, ahol a csomókat érzed. Hagyd a borogatást magadon 1-2 óráig. Két naponta ismételd meg a módszert. A fekete nadálytő erős gyulladáscsökkentő gyógynövény.

2. Káposztaleveles borogatás

Ugyanúgy zúzd össze a káposztát, ahogyan a fekete nadálytőt, az alkalmazási módszer is ugyanaz. Egyik nap tegyél fel káposztaleveles borogatást, másnap meg fekete nadálytőst, így váltogasd a borogatásokat.

3. Meleg tömjénes-puliszkás (kukoricakása) borogatás

Készítsd kissé keményre a puliszkát, majd egy, a nyakat befedő gézdarabra tegyél rá 2-3 cm vastagon a puliszkából, ezután szórd meg finomra aprított tömjénnel, majd helyezd fel a nyakadra. 10 alkalommal kell ezt a meleg borogatást, pakolást alkalmazni, majd utána tarts 7 nap szünetet, majd ismételd meg a módszert a következő 10 nap során. Fontos, hogy lefekvés előtt, félórával helyezd fel a puliszkás borogatást, ami ne legyen túl forró. Ha mégis kipirosodik a bőröd, bármilyen krémmel kend be.

4. Gyógyiszapos pakolás

A gyógyszertárakban kapható gyógyiszap porból készíts sűrű pasztát, majd 0,5-1 cm vastagon kenj meg egy gézt, és helyezd fel a nyakadra, akár naponta 2-3 alkalommal, 2-3 óra erejéig.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet