KezdőlapÉletmódEgészségEzért ne igyál soha reggel üres gyomorra kávét!

Ezért ne igyál soha reggel üres gyomorra kávét!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ismerőseim közül nagyon sokan nem reggeliznek, csupán felhörpintenek egy jó nagy csésze kávét, és rohannak munkába. Régen én is így éltem, de egy makacs gyomorfájdalom megváltoztatta az életem.

Ezért ne igyál soha reggel üres gyomorra kávét!

Azóta tudom, hogy soha nem szabad éhgyomorra kávét inni. Egyél bármilyen keveset is, de üres gyomorra ne igyál kávét.

Gyorsan az egekbe szökik a kortizolszinted, ami nehezen tud helyreállni!

Az antioxidáns tartamáról híres fekete ital, bár nagyon egészséges, de mégis vannak kikötések a fogyasztásával kapcsolatosan. Azok, akik gyomorsav-problémákkal küzdenek soha, semmilyen körülmények között ne igyák éhgyomorra a kávét. A fekete ital ugyanis megemeli a gyomorsavszintet, és ez gyomorhurutot, fekélyt is okozhat.

Ráadásul a kávé az egekbe emeli a kortizolszinted, ha üres gyomorra fogyasztod, és sok idő kell hozzá, míg normalizálódik újra. Az üres gyomorra fogyasztott kávé puffadást, hányingert, és hányást is okozhat.

Tejjel, vagy kókusztejjel

Ha semmiképp nem tudsz reggelizni, akkor tejjel, vagy kókusztejjel fogyaszd a kávét. Ez nagyon hasznos lehet a szervezet számára, ugyanis így megkaphatod a reggeli szükséges kalóriát, és a gyomrodat is kímélheted.

Még egy kis praktikus ötlet!

Ha ellensúlyozni szeretnéd a kávé keserű ízét, a tartályba az őrölt kávéhoz adagolj egy késhegynyi fahéjat, és így főzd le együtt őket. Ettől sokkal ízletesebb lesz, és az íze sem lesz olyan keserű.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet