Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A talpak, különösen a sarkak nagyon fontos testrészek, csak gyakran megfeledkezünk róluk. Fontos, hiszen az egész testsúlyunk járás közbe ezekre a pontokra kerül, és ha nem gondoskodunk a sarkaink ápolásáról, akkor idővel berepedeznek, megkeményedik a bőr rajtuk, és akár fájdalmas csontkinövések is kialakulhatnak.

Ezért tegyél citromot a sarkaidra - jobb hatása van, mint gondolnád

A citrom viszont remek sarokápoló és – karbantartó egzotikus gyümölcs. Mindössze annyi a dolgod, hogy félbe vágj egy citromot, kifacsard a levét, és azt a felet rátedd a sarkadra, majd húz rá egy zoknik, hogy így rögzítsd az egészet.

Hagyd magadon a citromot 30 percig, majd utána kend be a sarkaidat hidratáló krémmel. Hetente 2-3 alkalommal ismételd meg a módszert, így mindig ápolt és puha sarkaid lesznek.

Ha nem szeretnél citromot a sarkaidra tenni, akkor áztasd sós meleg vízbe a lábaidat, legalább 15-20 percig. Ezután is kend be a talpadat, sarkadat, és egész lábfejedet hidratáló krémmel, hogy puha és selymes legyen minden egyes bőrsejt.

A méz is nagyszerűen hidratálja és ápolja bőrt, sőt mivel antibakteriális hatású, ezért véd a bőrbetegségektől, gombás fertőzésektől is. 250 gramm mézet oldjál fel 2-3 liter meleg vízbe, és 20-30 percen keresztül áztasd abban a gyógykeverékben a lábaidat.

És ha már szóba került a citrom, azért érdemes említést tenni jótékony hatásairól. Lássunk párat ezek közül!

  • csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét;
  • erősíti a vérerek falát;
  • segíthet megelőzni a mellrákot;
  • csökkenti a lázat;
  • mérsékli az öregedést;

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!