Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ahhoz, hogy megőrizd a hasnyálmirigyed egészségét, fontos, hogy szinten tartsd a szervezeted inzulin szintjét, mert ha ez nem sikerül, akkor szembe kell nézned a cukorbetegséggel.

Ezzel a természetes módszerrel regenerálhatod a beteg hasnyálmirigyet!

Most szó lesz egy receptről, ami ebben fog segíteni neked. De előbb még ejtsünk pár szót a hasnyálmirigyről. Több kutatás során megállapították, hogy a hasnyálmirigy a pubertás kor alatt képes regenerálódni, azonban ez idősebb korban megváltozik, és csökken a béta típusú hasnyálmirigy sejtek száma, amelyek éppen az inzulin hormon előállításáért felelnek,

Nemrég azonban a Genfi Egyetem kutatói egereken végzett kísérletek során elérték, hogy az alfa sejtek átalakulhassanak béta sejtekké, így beindult az inzulin termelés és ezzel együtt a vércukorszint szabályozása. És mindebben a rozsból készült liszt segített.

Most következzen a recept, ami segíthet helyreállítani az inzulintermelést, valamint a hasnyálmirigy állapotát.

Hozzávalók:

  • 100 g rozsliszt
  • 1 liter víz

Elkészítés:

A lisztet és a vizet keverd össze, majd tedd oda kis lángú tűzre, hogy 30 percig melegedjen, de még ne forrjon fel. Ezután kapcsold ki a tüzet, és adagold bele a lisztes vízbe a következőket:

  • ½ kiskanál himalájai só
  • 1 kiskanál chia mag
  • 1 kiskanál darált mogyoró
  • 1 kiskanál darált dió
  • 1 kiskanál pépesített banán

Kevergesd folyamatosan az egészet két percig, majd oszd el három egyenlő részre az egészet. Az első részt 20 perccel reggeli előtt, a második részt 30 perccel ebéd előtt, míg a harmadik részt 40 perccel vacsora előtt fogyaszd el. Minden nap készíts újat, a kúra 20 napos.

Ezt már olvastad? A hasnyálmirigyrák alattomos betegség, mert nem okoz fájdalmat. Ám mégis van pár tünete

Emellett törekedj arra, hogy változatosan táplálkozz és fogyassz magnéziumban gazdag élelmiszereket. Egy évben kétszer ajánlott elvégezni a kúrát, ha cukorbeteg vagy, kéthavonta alkalmazd a keveréket.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!