Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mele Osai három évvel ezelőtt 133 kilót nyomott, most meg 70 kiló. Mele úgy véli   gyors fogyás nem létezik. A kamaszlány egész életében harcolt a súlyfölösleggel, amely leginkább a szegényes, egészségtelen étrend és a mozgáshiány számlájára volt írható.

“Az egészségedre hosszútávon érdemes odafigyelned, hiszen akár az életeddel is fizethetsz” – jelentette ki Mele.

A 16 éves ausztrál lánynak 2 év alatt 64 kilótól sikerült megszabadulnia. Mele mindig is szeretett enni, de nem is ezzel volt kifejezetten a baj, hanem, hogy sok gyorséttermi kaját fogyasztott, kevés vizet ivott, és szinte alig mozgott. 14 éves korában az orvosa megállapította, hogy inzulinrezisztencia alakult ki nála, amiről Mele-nek fogalma sem volt, hogy mi az, de mikor közölték vele, hogy akár 2-es típusú cukorbeteggé is válhat, nagyon megijedt.

A változás

2014 decemberében Mele 133 kilóról kezdte meg a fogyást. A célja az volt, hogy felhagyjon a gyorséttermi kaják fogyasztásával, helyettük egészséges, vitamindús táplálékot fogyasszon, amelynek alacsony a kalória értéke, és közben kezdjen el mozogni.

Gyakorlatilag a következő 5 szabályt tartotta be:

  • felhagyott a cukorfogyasztással;
  • többé nem evett feldolgozott élelmiszert;
  • felhagyott a nassolással;
  • ötvözte a kardió edzést a zsírégető gyakorlatokkal;
  • minden nap gyalogolt;

“Ha egy fiatal bemegy egy üzletbe, a legolcsóbb és legrosszabb édességeket vásárolja meg, de ott vannak a sok cukrot tartalmazó üdítők, a sós chipszek, amelyek mind elérhető árban vannak, és nagyon egészségkárosítóak” – véli most már Mele.

A lány meghatározott adagokat kezdett fogyasztani, nem volt egész napos zabálás, és pár hét múlva már jobban is érezte magát. Közben a hátsó udvaron hozzákezdett az edzésnek, ugrógyakorlatokat végzett, fekvőtámaszozott, súlyokat emelt, majd utána elindult kerékpározni. Ma már edzőterembe jár, és egyre jobban vonzza az izomépítés.

Sajnos ma már egyre több az elhízott gyerek, ami egészségügyi kockázatokat is okoz, hiszen könnyen kialakulhat valamilyen keringési rendellenesség, inzulinrezisztencia, vérnyomás probléma, 2-es típusú cukorbetegség, na és az állandó kimerültség-érzet.

“Sokkal jobban érzem magam, úgy mentálisan, mint testileg. Több fajta ruhát tudok vásárolni, nem jelentenek már gondot a méretek. Szebb a bőröm és tele vagyok energiával. Egyszóval egészségesebb vagyok mint valaha” – mesélte Mele.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!