Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ezek a tüdőrák kezdeti jelei, amelyet ha magadon tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz!

Ezek a tüdőrák kezdeti jelei, amelyet, ha felfedezel magadon azonnal menj el orvoshoz

A tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség, amely emberek millióinak életét oltja ki évente. Természetesen a rendellenesség kialakulásának okait továbbra is homály fedi, azt viszont tudni lehet, hogy a dohányzás, valamint a mérgező anyagokat tartalmazó levegő növeli a rák kockázatát.

A legtöbb esetben a tüdőrák azért végzetes, mert túl későn veszik észre, és kezdik meg a kezelést. A betegség korai diagnosztizálása életet menthet, ezért érdemes figyelni az apró tünetekre, amelyek közül most felsoroljuk a legfontosabbakat.

1. Az első és legfontosabb tünete a tüdőráknak, a krónikus köhögés. Ha több héten keresztül köhögsz, ami ez esetben két hetet jelent, keress fel egy szakembert, ne halogasd a dolgot.

2. A másik tünet, ha nehezen veszed a levegőt és rosszul tudsz lélegezni. Ha fájdalmat érzel a mellkasodban, az is a betegség egyik előjele lehet, így menj el egy kontrollvizsgálatra.

3. Ha nem változtak az étkezési szokásaid, és mégis drasztikusan lefogysz, akkor ott valami baj van. A tüdőproblémák mellett még szóba jöhet a gyomorban, májban kialakuló daganatos betegség is, ez esetben is ajánlott orvoshoz menni.

4. Ha megváltozik, rekedtes lesz a hangod, az is annak a jele, hogy a tüdődben valami elváltozás indult be. Ilyenkor is orvoshoz kell fordulni.

5. A hátfájás, vagy a bőrszín megváltozása is tüdőrákra utalhat, ezért teljes kivizsgálásra lesz szükség, hogy az orvosok pontos képet kapjanak az egészségügyi állapotodról.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!