Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mi imádjuk az uborkát, egy nap, csak úgy csíkokra vágva, nagyon sok példányt be tudunk nassolni belőle. Mióta megtudtuk, hogy mennyire egészséges, még többet rágcsálunk belőle.

Fotó: Mike Licht/Flickr.com
Fotó: Mike Licht/Flickr.com

Mivel nagyon magas a víztartalma, szervezetünk szinte magától kiált uborkáért egy forró nyári napon. Kiválóan hűsít, hidratál, és még számos pozitív hatással rendelkezik.

1. Segít a fogyásban

Nagyon sok rostot és kevés kalóriát tartalmaz, jóllakottság érzéssel tölt el, anélkül, hogy híznánk tőle. Bármilyen mennyiségben fogyaszthatjuk. Magas rosttartalma miatt javítja az emésztést, és ezáltal beindítja a fogyás folyamatát is. Ezenkívül pedig méregteleníti a szervezetet és energiával tölt fel.

2. Hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez

Mivel magas a víztartalma, hidratálja a szervezetet, de kimossa a felgyülemlett méreganyagokat is. Csökkenti a vérnyomást, a szív- és vesebetegség, a stroke kockázatának kialakulását. Számos vitaminnal és ásványi anyaggal tölti fel a szervezetet.

3. Kiváló szépségápoló

A világon mindenütt használják a szépségápolásban az uborkát. Számos krém, arcpakolás, ránctalanító, lemosó alapanyagát képezi. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a szem alatti karikákat. Alkalmazhatjuk napégés, bőrirritáció vagy rovarcsípés kezelésére is. Rendszeres fogyasztása következtében egészségesebb lesz a hajunk és körmünk is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!