KezdőlapÉletmódEzért kellene minden este egy pohár tej után ágyba bújnunk!

Ezért kellene minden este egy pohár tej után ágyba bújnunk!

-

A tej lehet a csontjaink és az egész szervezetünk egyik legjobb barátja, hiszen a benne található vitaminok, kalcium és egyéb tápanyagok mind a testünk és immunrendszerünk erősödését segítik elő.

A legtöbbünk valamiért a gyerekkor után eltávolodik a rendszeres tejfogyasztástól, pedig ha tudnánk, hogy egy lefekvés előtt elfogyasztott pohár tej milyen jó hatással lehet a szervezetünkre, rögtön visszaszoknánk.

A tejben lévő anyagok elősegítik a pihentető alvást

Számtalan kísérlet és kutatás eredményei bizonyítják már, hogy a tej valóban jobb alvást biztosít. A benne található triptofán és melatonin gyorsan és hatékonyan repítenek az álmok világába, hiszen a triptofán serkenti a szerotonin termelődést – ez az anyag pedig elősegíti a szervezetünket, hogy könnyebben relaxációs állapotba kerüljön.

A tej nagyszerű proteinforrás

Ha életmódunkból adódóan viszonylag korán vacsorázunk, és nem szoktunk lefekvés előtt semmit enni, akkor sokszor éhségérzettel ébredhetünk meg az éjszaka kellős közepén. Ennek orvoslására remek választás lehet egy pohár langyos tej elfogyasztása rögtön lefekvés előtt.

Pszichés velejárói is lehetnek a tejfogyasztásnak

Egyes megfigyelések szerint a tejivással egy igen komoly esti rituálét alakíthatunk ki magunknak, melynek során a testünk és a szellemünk tudat alatt is képes felkészülni az alvásra. Sokunkban felszínre törhetnek a gyerekkori emlékek és ezek a kellemes élmények segítenek ellazulni egy stresszesebb nap után.

A fogyásban is segíthet!

Ha idáig nem sikerült volna meggyőzni az esti tejfogyasztás pozitív hatásairól, akkor íme egy aduász: a tejben található tápanyagok segíthetnek leszokni a késő esti nassolásokról, mindemellett a pihentető alvást is elősegíti, így álmunkban gond nélkül folyhat a szervezet regenerációs folyamata.

Erősíti az izmainkat

A tej kazein és tejsavó nevezetű összetevői kitűnő energiaforrások az izmaink számára, így álmunk során ezek az anyagok elősegítik az izomfehérje szintézist.

FIGYELEM! A tej- és laktózérzékenyek számára a rendszeres tejfogyasztás puffadást, rossz közérzetet, hányingert, hasmenést és egyéb kellemetlen panaszokat okozhat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet