KezdőlapÉletmódEgészségEzért ne igyunk kávét reggel 8 és 9 óra között!

Ezért ne igyunk kávét reggel 8 és 9 óra között!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A legtöbb embernek az az első dolga, hogy reggel kimegy a konyhába, és lefőz egy jó nagy bögre kávét. Sőt, a szerencsésebbek fel sem kell keljenek, hiszen ágyba kapják. Bizonyos kutatások szerint azonban el kell felejtenünk a reggeli kávét.

Fotó: marviikad/flickr.com
Fotó: marviikad/flickr.com

A témával foglalkozó szakértők állítják, hogy a kávé fogyasztásának legideálisabb időpontja délelőtt 9.30 és 11.30 között van. Ajánlatos akkor kávézni, amikor a kortizolszint alacsonyabb, ugyanis ez reggel 8 és 9 közötti időpontban a legmagasabb.

Ha magas kortizolszinttel fogyasztjuk a kávét, akkor úgynevezett koffeintolerancia alakul ki, ami azt jelenti, hogy egy kávéval nem érjük be, és rögtön egy újabbat kell megigyunk. A kortizol hormon felelős az éber állapot és a figyelem fenntartásáért.

A szakértő, Steven Miller elmondta, hogy a farmakológia szabályai szerint egy adott szert csak akkor kell fogyasztani, amikor szükségünk van rá, különben hatástalan lesz. Sőt egy idő után immunisak leszünk rá, ha mindig ugyanabban a dózisban kapjuk.

Felejtsük el a kora reggeli kávézást, inkább kezdjük a napot egy kis testmozgással, és egy pohár langyos citromos vízzel vagy egy frissítő teával.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet