Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ne igyál többször ugyanabból a műanyag palackból, mert egy idő után hemzsegni fog a kórokozóktól!

A víz az élet forrása, és megfelelő mennyiség pótlása az egészség záloga. De nem mindegy, hogy miből iszod a tiszta vizet, hiszen egy idő után a műanyag palackban, négyzetcentiméterenként akár 300 ezer kórokozó is összegyűlhet, így nem szabad ugyanabból az üvegből innod több héten keresztül a vizet.

A szakértők szerint az izzadással, a vizelet ürítéssel egy ember napi 2,5 liter vizet veszít, így ezt a mennyiséget pótolni kell. De a vízivás mellett figyelni kell a higiéniára, azaz, hogy miben tárolódik a folyadék.

Egy nemrég közzétett tanulmány alapján kiderült, hogy egy régi, több hetes flakonban, négyzetcentiméterenként akár 300 ezer féle kórokozó is felhalmozódhat, így az ilyen üvegekből nem szabad inni, azt a szelektív hulladéktárolóba kell bedobni.

A legtöbb ember a palackozott víz szavatossági idejét is elfelejti megnézni, ami azért fontos, mert egy idő után a műanyag üvegből káros vegyszerek, anyagok oldódhatnak ki, amelyek az ivóvízbe kerülésükkel veszélyt jelentenek az egészségre.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!