KezdőlapÉletmódEgészségEzért nem szabadna lófarokba kötött hajjal aludnod

Ezért nem szabadna lófarokba kötött hajjal aludnod

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Minden nő különös figyelmet fordít a hajára, és nem véletlenül, hiszen ez az identitásunk fontos része. És bár sokszor vagyonokat költünk hajápoló termékekre, nem figyelünk eléggé bizonyos dolgokra, amelyek a napi rutinunk részét képezik, és amelyekkel komoly károkat okozhatunk a hajunknak.

Ilyen alapvető hiba például az is, ha lófarokba kötött hajjal alszunk. Megmutatjuk miért, és arra is adunk pár tippet, hogy viseled gondját a hajadnak.

Hajhullást okozhat

A lófarok viselése nyomást gyakorol a haj gyökerére, és ez alvás közben még rosszabb lehet, mert álmunkban forgatjuk a fejünket. Ez pedig a hajszálak töredezését és hajhullást eredményezhet.

Megváltoztathatja a haj szerkezetét

A hajhullás miatt a haj elvékonyodik, megtöredezik és összességében egészségtelen hatást kelt. Ez azért van, mert a hajgumi elasztikus súrlódást vált ki, és ha szorosan összekötött hajjal alszunk, a hajszálak töredezni kezdenek. Ettől a haj száraz lesz, és elhanyagolt hatást kelt. Ha azonban nem kötöd össze a hajadat éjszakára, idővel visszanyeri eredeti fényét és szépségét.

Kopaszodáshoz is vezethet

Az alopecia hajvesztést jelent, a fejbőrt, vagy más szőrzettel borított testrészt is érinthet. Az állandó húzás, amit a lófarok gyakorol a hajra, kiválthatja ezt, mivel károsítja a szőrtüszőket. A Brit Dermatológusok Szövetsége szerint ez potenciálisan kopasz foltok kialakulásához vezethet.

Bónusz: mit tehetsz az egészséges hajért?

• Hagyd szabadon a hajadat, vagy kösd laza copfba, esetleg fonatba.

• Lefekvéskor mindig legyen száraz a hajad. A nedves haj sérül a legkönnyebben.

• Válassz megfelelő párnahuzatot. A selyem huzat lehetővé teszi, hogy a hajad könnyen csússzon a párnán, így semmilyen feszültséget vagy törést nem okoz.

• Legyen megfelelő a hálószoba páratartalma. A száraz levegő a hajadat is kiszáríthatja. Ezért, ha szükséges, használj párásítót.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet