Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Napjainkban az okostelefon állandó tartozékká vált, a nap 24 órájában karnyújtásnyira kell legyen tőlünk, hogy állandóan elérhetőek és naprakészek lehessünk.

Hihetetlenül káros következménye van az elalvás előtti internetezésnek, a “épp csak megnézem az Instagramot” az egész éjszakánkat elronthatja.

Elalvás előtt helyezzük a lehető legtávolabbra magunktól a mobiltelefont, és ahelyett, hogy azzal foglalkoznánk, mi történt a közösségi hálón, inkább relaxáljunk, gondoljuk át, milyen jó történt velünk aznap.

A szakértők szerint hihetetlenül veszélyes, ha úgy alszunk, hogy a telefon a párnánk alatt van:

Az okostelefonok az egészségre káros elektromágneses energiát bocsátanak ki, ezért érdemes minél távolabb tartani a készüléket. Ha semmiképp nem tudunk megválni a készüléktől, legalább állítsuk repülőgép üzemmódba, hogy ne fussanak az alkalmazások.

Legalább ennyire veszélyes a telefont a nadrágzsebben tartani, hiszen a káros sugárzások így közvetlenül hatással vannak a testre.

A káros sugárzáson túl, olyan eset is előfordult már, amikor a telefon töltés közben felrobbant. Ez leginkább akkor nagyon veszélyes, ha a telefont a párna alá tesszük éjszakára, és úgy töltjük.

A telefonok által kibocsátott sugárzás hihetetlenül negatív hatással van az egészségre. Szakértők szerint napi 15 perc sugárzás már tartós változást okozhat az agyban.

Mivel nem védhetjük meg magunkat teljes mértékben a mobiltelefon-használattól, mégis korlátozhatjuk az internethasználatot, főleg, ha csökkentjük a közösségi oldalakon való szörfözést. Sokkal biztonságosabb, ha szöveges üzenetet küldünk, és a telefont a lehető legtávolabb, de még hallható távolságban tartjuk napközben magunktól.

Ahelyett, hogy állandóan a telefonon lógnánk, töltsünk minőségi és mennyiségi időt a barátainkkal, ezt egyetlen közösségi oldal sem tudja pótolni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!