Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Csak azután tudatosult bennem, mekkora ereje van a szavaknak, miután elolvastam Joe Vitale és Hugh Lin könyvét a szeretetről. Azóta nap mint nap gyakorlatba ültetem, amit tanultam, mindenféle élethelyzetben.

Kezdetben csak magamban mondogattam, amikor felébredtem, amikor reggeliztem, zuhanyoztam, telefonáltam vagy sétáltam. Aztán egyre gyakrabban ejtettem ki hangosan:

Szeretlek.

El kell, hogy mondjam, az emberek összezavarodtak és nagyon meglepődtek, amikor ezt hallották tőlem. De senki sem válaszolta azt, hogy „megőrültél?”, vagy hogy „minden rendben?”. Valamennyien rám mosolyogtak, sőt, volt olyan is, aki hasonlóképpen reagált:

„Én is szeretlek.”

Ez az egyetlen szó megváltoztatta az életemet: előtte csak a rohanás és a bonyodalom volt, most viszont harmónia és varázslat uralkodik az életemben. Úgy gondolom, minden embernek szüksége van, a lelke mélyén, mint ahogyan nekem is, szeretetre. És amikor kiejted ezt a csodás szót, megtisztítod a saját energiáid, és szétárasztod azokat a környezetedben.

Gondolj valakire vagy valamire, ami kizökkent a lelki egyensúlyodból, legyen szó egészségügyi problémáról vagy kollégák közti konfliktusról. Összpontosíts erre a dologra, és mondogasd közben magadban, hogy „szeretlek”. Szólhatsz az Univerzumhoz vagy Istenhez is. Még akkor is, ha badarságnak tartod, te csak mondogasd, ne hagyd abba.

Egy idő után érezni fogod e szó hatalmát. Érezni fogod, ahogy ennek a szónak az értelme átjár, és megváltoztatja a dologról alkotott eddigi véleményed. Ugyanilyen hatással van az emberközi kapcsolatokra, mindenféle helyzetekre. Csak annyit kell tenned, hogy kitartóan mondd, „szeretlek”, és a szó ereje meggyógyít, kívánságokat teljesít, pozitív energiát ad, felszabadít.

Dr. Hugh Lin úgy fogalmazott, a „szeretlek” szóban három elem találkozik: a hála, a tisztelet és az átalakulás. E három elem segítségével pedig bármi megváltoztatható.

Még akkor is, ha szkeptikus vagy, és nem hiszel ebben az elméletben, vágj bele, tégy egy próbát! Azzal nem ártasz senkinek. Kezdd el mondogatni magadban, hogy „szeretlek”, és figyeld, mi történik.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!