Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Gyakran megtörténik, hogy önmagadat látod viszont az álmaidban, inkább rémálmokban, semmint kellemes, szép álomképekben? Ez nem véletlen, hiszen amit az elméd éjjelente eléd vetít, az komoly jelentőséggel bírhat. Éppen ezért, helyesen kell értelmezned az álmaidat.

Az álomfejtők úgy vélik, ha a saját arcodat látod az álmaidban azt jelenti, megpróbálod kizárni a valóságot, így menekülve attól, ami nem boldogít téged. Az önarcképed ugyanakkor egy figyelmeztető jel is lehet, gondokra és akadályokra inthet téged, és ahogyan mások tekintenek rád, az egyáltalán nem válik a hasznodra.

A saját arcunk, az egyik legerősebb szimbólum az álomvilágban.

Ha kívülről, mintha más testéből szemlélnéd önmagad, ez nehéz döntésekre utal. Komoly feladat előtt állsz, hiszen a választásodtól függ majd a későbbi nyugalmad és boldogságod.

A fej a ráció, az észszerűség jelképe, ezért ha ez jelenik meg előtted az álmaidban, elsősorban a logikus magyarázatokra, megalapozott indokokra kell figyelned, ellentétben az érzelmekkel.

Amennyiben a hangsúly a szemekre esik, a tudatalattid arra próbál figyelmeztetni téged, hogy légy szemfüles, és tartsd szemmel a környezetedben lévő embereket, konkrét helyzeteket.

Ha az álmodban inkább a száj kap fontos szerepet, akkor a hallottakra, az elmesélt tartalmakra kell odafigyelned. Lehetséges, hogy olyan hírt kapsz, ami felkavar, vagy alaposan kibillent az egyensúlyodból.

Szomorú, gyötört vagy dühös arc

Amennyiben a saját arcodat könnyben úszva, szomorúnak, meggyötörtnek látod, semmiképp se számíts pozitív következményekre. Bár egyes negatív álomképek épp az ellenkezőjére, azaz pozitív dolgokra utalnak, ebben az esetben tényleg valami rosszra kell számítanod, és jól teszed, ha felkészülsz a veszélyekre.

Mosolygó, boldog arc

Ha jókedvűnek, derűsnek látod magad az álmaidban, ez a belső lelki világod állapotára utal, ami ezúttal kiegyensúlyozott és optimista. Ha mosolyogsz, ez azt jelenti, bízol önmagadban, bármi is történjen.

Amennyiben pihent, ellazult arcot látsz, szebbet, mint amilyen a valóságban vagy, arra utal, hogy szükségét érzed a változásnak, a külsőd felfrissítésének.

Furcsa viszont, ha ifjúkori, gyermekkori önmagadat látod az álmaidban. Ez ugyanis azt jelenti, hogy egyáltalán nem vagy elégedett a jelenkori önmagaddal, azzal, akivé felnőttél, ezért legszívesebben visszapörgetnéd az időt, hogy megváltoztathasd az életedet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!