Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nagyon sok embernek, főleg a téli időszakban kiszárad, berepedezik a sarka. Emiatt nem kell szégyenkezned, inkább orvosold a problémát! Csupán egy kis odafigyelés kell, és máris újra selymes és ápoltak lesznek a lábaid.

Tökéletes megoldást nyújt az aszpirin és a pálinka keveréke, próbáld ki, nem fogod megbánni. A szakértők szerint azon túl, hogy igyekezz a legmegfelelőbb lábbelit hordani, fordíts gondot a lábhigiéniára is.

Fürdéskor dörzsöld át a sarkaidat sarokkővel, majd töröld szárazra, főleg a lábujjak közötti bőrt, így könnyebben elkerülheted a gombás fertőzést. Használj gyógynövényekből készült gyógykrémet, így nem csak a bőrhámlást kerülheted el, de sokkal hidratáltabb lesz a lábad, és nem fog repedezni a bőröd a hideg, száraz évszakban sem.

Ha nagyon kiszárad a bőröd, és már berepedezett a sarkad, akkor ez a természetes keverék nagyon jót fog tenni.

Szükséged lesz 10 darab aszpirin tablettára, és 250 ml pálinkára.

Az aszpirineket törd teljesen por állagúvá egy mozsárban, majd keverd el a pálinkával. Hagyd 1-2 napig állni, majd utána használhatod a keveréket. Fogj egy tiszta gézdarabot, áztasd a keverékbe, hagyd, hogy alaposan felszívja, majd helyezd a sarkadra.Tegyél rá egy darab műanyag zacskót, és húzz rá egy zoknit. Maradj így egy éjszakán át, majd másnap mosd le meleg vízzel, és kend be a sarkad glicerines krémmel.

Egymás után 10 napig ismételd meg ezt a kezelést, és látni fogod, hogy a bőröd sokkal puhább lesz. A visszerek, hajszálerek kezelésére is kiváló ez a praktika.

Ha bőrkeményedéssel küzdesz, zúzz össze 6 aszpirin tablettát, keverd el egy citrom levével, és ezt tedd a sarkadra. Hagyd állni 10 percig, majd dörzsöld át a sarkad habkővel, és mosd le bő vízzel.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!