Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azon emberek, akik boldog, felhőtlen és harmonikus gyerekkort tudhatnak magukénak, felnőtt korban hajlamosabbak a válásra, állítja a dailymail.co.uk által világot látott friss tanulmány. Ezen emberek a virágzó gyermekkor következménye képpen sokkal magabiztosabbak, felkészültebbek, és hamarabb túlteszik magukat olyan kapcsolataikon, amik nem úgy alakultak vagy működtek, ahogy elképzelték.

Ebben a vizsgálatban több ezer 1946-ban született alany vett részt, a vizsgálatokat pedig a Cambridge Egyetem kutatói végezték.

Gyerekkorban a tanárok minősítették ezen személyeket boldogságszintjük, energiájuk, és barátkozási-ismerkedési sikereik szerint. Figyelembe vették ugyanakkor a rábeszélő készségüket, vérmérsékletüket és a hatósággal szembeni tisztelet/tiszteletlenség kérdését is.

Évtizedekkel később a kutatók újabb információkat gyűjtöttek róluk, majd elemezték.

A kutatók ezen adatok alapján arra következtettek, hogy a felhőtlenebb gyerekkort megért személyek a későbbiekben több szenvedéllyel, hobbival rendelkeztek, jobban meg voltak elégedve a szolgáltatásokkal és a társas kapcsolataik száma is nagyobbra volt tehető.

A Journal of Positive Psychologi szaklapban megjelent tanulmány szerint ezen személyek a későbbiekben sokkal kevesebb pszichés problémának voltak kitéve, és kisebb arányban szorultak pszichiátriai kezelésre is.

A tudósok a kutatást követően a hatóságot arról szeretnék meggyőzni, hogy minden gyermek számára biztosítani kell a felhőtlen és gond nélküli gyerekkor lehetőségét, mert ezzel később az egész társadalomra kiható következmények előzhetők meg, vagy épp ellenkezőleg, érhetők el.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!