Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ebből egyértelműen, még a laikusok is meg tudják állapítani, hogy melyik az egészségesebb tojás, vagyis melyik származik gabonán nevelkedett tyúktól.

tojas

Rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy minőségi táplálékot fogyasszunk. Az alábbi kísérletből megtudhatjuk, hogy melyik az a tojás, amelyet jobb, ha előnyben részesítünk.

Szakértők szerint az egészséges, tápanyagokkal teli tojás héja vastagabb, nehezebb feltörni. A feltört tojás sárgája pedig erős narancssárga, látszik, hogy a tyúk kiegyensúlyozottan jutott fontos tápanyagokhoz.

A narancssárga színért felelősek az Omega 3 zsírsavak és a xantofillok. Ez utóbbiak természetes pigmentek, melyek felelősek a gyümölcsök és zöldségek színéért. Mint tudjuk, a madarak, tyúkok nem vegetáriánusok, ezért fontos, hogy a természetben levő kisebb bogarak, rovarok is eljussanak hozzájuk, így lesz kiegyensúlyozott a táplálkozásuk, így jutunk mi teljes tápértékű tojáshoz.

Amennyiben tehetjük vásároljunk tojást olyan kereskedőtől ahol tudjuk, hogy a tyúkok kiegyensúlyozott táplálékot kaptak.

Ezt már olvastad? Kólát öntött a tojásra, majd egy év múlva megnézte mi történt! Megdöbbentő VIDEÓ


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!