Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Minden nap fogmosással kezdődik és a fogmosással ér véget (kivéve, ha hajnalban tántorogsz haza egy alkoholgőzös buliból). De biztos, hogy jól csináljuk? A szépségápolás, az egészséges életmód mindenki számára nagyon fontos. Néha azonban hatalmas baklövéseket követhetünk el. Például fogmosás közben…

Először fogmosás, utána reggeli

A sorrend legyen inkább fordított! A reggeli utáni fogmosás különösen akkor fontos, ha gyümölcsöt vagy gyümölcslevet fogyasztottunk, amitől savas lesz a nyál a szánkban, az pedig károsítja a fogzománcot. Ennek ellenére ne kapjunk rögtön a fogkefe és fogkrém után, várjunk fél vagy egy órát (azért erre hivatkozva ne késs el a munkahelyedről, vagy az iskolából, mert nem adunk igazolást), majd kezdjük tiszta vizes öblögetéssel a fogmosást, és azzal is fejezzük be.

A tejfogaknak nincs szükségük különleges ápolásra

De van! A tejfogakra ugyanúgy lerakódik a lepedék, amiben könnyen elszaporodhatnak a káros baktériumok. Ezek pedig a növekvő csontfogakat is károsíthatják. Ráadásul a kisgyerekkorban elsajátított helyes fogápolási szokások később is megmaradnak (Ezt a tanács csak akkor vonatkozik rád, ha gyereked van, ugyanis tudtunk szerint egyelőre nincs tejfogakkal rendelkező olvasónk).

Fogmosás: minimum háromszor naponta

Ez sem igaz. Akik túl sokszor sikálják naponta a fogaikat, azok ugyanúgy rosszat tesznek, mint akik elhanyagolják a fogazatukat. A túl gyakori mosástól sérül a fogzománc, gyorsabban nő a fogkő és könnyebben megsebesül a fogíny. A legjobb, ha reggel és este mosunk alaposan fogat – szájvízzel és fogselyemmel kiegészítve a rituálét. Étkezések után elég, ha fogselymet használunk.

A mindennapos fogmosástól fehérebb lesz a fogunk? Nem. A hagyományos fogkrémektől nem lesz kevésbé sárga a fogunk, ahhoz speciális fehérítő készítményt válasszunk. Ezt viszont csak hetente egyszer használjuk, mert gyengítheti a fogzománcot. És most nyomás fogat mosni!

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!