KezdőlapÉletmódEgészségHa ezt a piros foltot látod a gyereked arcán, azonnal rohanj orvoshoz!

Ha ezt a piros foltot látod a gyereked arcán, azonnal rohanj orvoshoz!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Vigyázzunk, a Lyme-kór alattomosan üti fel a fejét. De ez az egyik legbiztosabb jele lehet.

lyme-kor1

A nyárias, rendkívül meleg időjárással egyidőben megjelennek a kullancsok is. Legyünk óvatosak, ha hazaértünk a kirándulásból, vagy akár egy parki sétálásról, vizsgáljuk át alaposan az egész testünk.

A kullancs leginkább a meleg testhajlatokban szeret meghúzódni, forduljunk szakemberhez, hogy minél hamarabb el lehessen távolítani.

A Lyme-kór egy bakteriális fertőzés, melynek a csípéstől számítva a lappangási ideje 1 naptól akár 1 évig is terjedhet. Jellemzően a csípés körül egy akár 5 cm-ig is terjedő vörös, kokárdaszerű bőrpír alakulhat ki.

Ezt már olvastad? 10 dolog, hogy távol tartsuk a kullancsokatAnnyira jellegzetes, hogy első ránézésre nagyon nehéz összetéveszteni más csípésekkel. A Lyme-kór tünetei nagyon hasonítanak az influenzához, vagy a lupushoz. Azonban, ha tudjuk, hogy megcsípett egy kullancs, és nem sokkal azután jelentkeznek a tünetek, a bőrpír, az izomfájdalom, zsibbadás, gyengeség, lelassult pulzus, láz, fejfájás… stb, azonnal keressünk fel egy szakembert.

Ezt már olvastad? Természetes szerek szúnyogok és kullancsok riasztására

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet