KezdőlapÉletmódEgészségHagyjuk szellőzni a lábunkat

Hagyjuk szellőzni a lábunkat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nők nagytöbbsége sok időt fordít arcuk, testük és kezük ápolására, de általában megfeledkeznek lábuk ápolásáról. Nyáron hagyjuk lélegezni a télen cipőben és csizmában fülledt lábat. Természetesen ez sem mindegy, hogy hogy tesszük. Derítsük ki együtt, hogyan tehetjük széppé lábunkat.

Idén nyáron mondjuk nemet a kényelmetlen cipőknek, a forró aszfaltnak, a pornak és nedvességnek, hogy elkerüld a láb gombásodását, töredezését, száradását.

Figyelj kellőképpen a lábra

Figyelembe véve, hogy teljes testsúlyunkat megtartja, figyeljünk jobban oda lábunkra. Íme néhány tipp, ahhoz, hogy szép lábbal dicsekedhess:

– moss lábat minden este langyos, szappanos vízzel

– egy héten legalább egyszer hántsuk le lábunkról az elhalt szöveteket, amelyek leginkább a sarkon keletkeznek. Ezt leginkább habkővel érhetjük el.

– ne feledkezzünk el a hidratálásról sem, ami pedig a színt illeti, a természetes körmök színét felejtsük el nyáron. Fessük ki körmünket a legvidámabb színekkel, persze vegyük figyelembe ruházatunk színét is.

– várjuk rövidre körmünket, hogy elkerüljük a benövést

– ha befejezted az ápolást, jöhet a relaxálás. Mivel a lábfejen található a test összes idevégződése mindenképpen masszírozzuk meg lábunkat.

Ezek az ápolási módok mindenképpen szükségesek ha el akarjuk kerülni a testrész megbetegedését:

– gombásodás: a nedvesség, az összegyűlt por, a baktériumok és a meleg gombás fertőzésekhez vezetnek. A lábgomba a láb egyik legelterjedtebb betegésége, amely a lábujjak között telepszik meg leggyakrabban. Néha a körmökre is átterjed, ilyenkor a körmök megvastagodnak és töredezni kezdenek

bőrkeményedés, tyúkszem: a legtöbb esetben a kényelmetlen lábbeli és a túl magas sarkú cipő okozzák a bőrkeményedést és a tyúkszemet. Legtöbbször igen nehezen lehet tőlük megszabadulni, speciális krémek vagy bőrgyógyász segítségével.

– megvastagodott körmök: kezdeti fázisban antiszeptikus szerekkel, pedikűrös segítségével kezelhető a probléma, előrehaladt fázisban már dermatológus segítségét is igénybe kell venni, aki a megfelelő kezeléssel, akár sebészeti beavatkozással oldja meg a problémát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet