Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Az aprócska bőrkinövések sok ember életét megkeserítik, hiszen bosszantó tud lenni, ha pont a nyakláncunk, melltartópántunk, vagy épp a szemünk sarkánál alakul ki. Előbb mutassuk meg egy szakembernek, és, ha megbizonyosodtunk róla, hogy nem rosszindulatú az elváltozás, akkor szabaduljunk meg tőle almaecet segítségével.

almaecet-borkinoves

Szakemberek szerint ezek az apró bőrkinövések, szemölcsök a legtöbb esetben örökletesek. Ha valamelyik felmenőnk számos bőrkinövéssel küzdött, akkor minden bizonnyal nálunk is jelentkezni fognak. A legtöbb esetben a nyakon, pont a nyaklánc alatt bukkannak elő. Ha nagyon zavar szabaduljunk meg tőlük egy természetes módszer, az almaecet segítségével.

Az almaecet természetes savtartalmának köszönhetően erős méregtelenítő hatással rendelkezik. Serkenti a vérkeringést, felgyorsítja a sebképződést, segítségével könnyen gyógyíthatóak az égési sérülések, csípések, de a különböző bőrbetegségek is.

Hogyan szabaduljunk meg a bőrkinövésektől almaecettel?

Mártsunk egy kisebb vattadarabot az almaecetbe, majd naponta 2-3 alkalommal kenegessük be vele a bőrkinövést. Tapasszuk rá a vattát, és hagyjuk ott míg meg nem szárad. A bőrkinövés előbb sötét barnára, majd feketésre vált, és végül leesik magától.

Ha erős irritációt, vagy allergiás tüneteket észlelnénk, hagyjuk abba, vagy hígítsuk az almaecetet egy kevés vízzel.