Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A C-vitamin, mint tudjuk szó szerint életeket menthet. De ha nem akarjuk elhinni, és nap mint nap életünk részévé tenni, akkor legalább pótoljuk némileg gyümölfogyasztással azt. Igen ám, de nem mindegy, hogy melyik gyümölcsöt részesítjük előnyben. Nézzük, melyek azok a gyümölcsök, melyek a legtöbb C-vitamint tartalmazzák.

acerola_bioalaune_com_2014

Első helyen áll a manapság igencsak közkedvelt Amerikában termesztett gyümölcs, az acerola. Hatalmas mennyiségű C-vitamint tartalmaz (1677mg/100g), vérzéscsillapítóként és szíverősítőként is használják.

licsi_it_wikipedia_org_2014

A nálunk is kapható licsi (183mg/100g) fogyasztása nagyon ajánlatos azoknak, akik egy kicsit többet szeretnének tenni egészségük érdekében. Nem csak az immunrendszert turbózza fel, hanem kedélyjavító és vágykeltő is. Csökkenti a koleszterint és érrendszeri panaszok esetén is ajánlatos fogyasztani.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

100 g narancs 136 mg C-vitamint tartalmaz, ha tehetünk együnk belőle minél többet. Bár egész évben beszerezhető, de télen mégis olcsóbb és tucatszámra vásárolhatjuk. Jó hatással van a hasnyálmirigy-működésre, ezért, ha gyomorpanaszaink vannak, akkor is fogyasszunk minél több narancsot. Vérnyomáscsökkentő és idegnyugtató hatása is ismert.

ribizli_latoro_com_2014

Bár még nincs szezonja, de jó, ha tudjuk, hogy a ribizlinek sem elhanyagolandó C-vitamin tartalma: 181mg/100g, ennyi C-vitaminhoz juttathatjuk hozzá szervezetünket majd. Emellett pedig, mivel rostokban gazdag, könnyíti az emésztést is.

Fotó: bioalaune.com, latoro.com

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!