Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nagyon sok módja van az epilálásnak, mely által megszabadulhatunk a nem kívánt szőrszálaktól, a gyantázástól kezdve a krémeken át, egészen a borotva használatáig, vagy a lézeres kezelésig.

Ezen módszerek mindegyike azonban nem kevés pénzbe kerül, és emellett nem elhanyagolandóak a bőrünkre gyakorolt irritáló hatásuk sem.

Egy általunk javasolt módszer a fölösleges szőrzet eltávolítására nem más, mint a tej gyanta, mely hidratálja a bőrt, selymessé és egészségessé teszi azt, és nem rendelkezik káros mellékhatásokkal sem.

Hogyan készítsük el házilag a tej gyantát?

Hozzávalók:

  • 2 kanál zselatin;
  • 2 kanál tej;
  • 1 kanál uborkalé;
  • 1/2 kanál szódabikarbóna;

Elkészítési javaslat:

Elsőként reszeljük le az uborkát, és szorítsuk ki belőle a megfelelő mennyiségű levet. Ezt követően egy edényben keverjük össze a zselatint, a tejet, az uborka levét és a szódabikarbónát.

A keveréket tegyük 15 mp a mikrohullámú sütőbe, majd kavarjuk össze, amíg egy krém állagot nem kapunk. Az így kapott „krémet” vigyük fel az adott bőrfelületre, várjuk meg, amíg teljesen megszárad, majd húzzuk le egy hirtelen mozdulattal.

Ezt a kezelést havonta 2-3 alkalommal végezhetjük, majd ez után egyre ritkábban. Idővel az eredmény egyre hosszabb ideig fog tartani.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!