Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az önbizalom és a magabiztosság a személyiség egyik legfontosabb hajtóereje. Ha valaki túl sokkal rendelkezik, akkor képes akár kiskirályként is viselkedni, viszont az önbizalomhiány óriási károkat is tud okozni az ember lelkében.

Így válhatsz magabiztossá! - 7 idézet, mely segít felturbózni az alacsony önbecsülésedet!

Ha egyszer sikerül rájönnöd, hogy miből meríthetsz önbizalmat, akkor az tulajdonképpen olyan, mintha szupererőre tennél szert. Viszont elindulni ezen az úton igencsak nehézkes, ezért a következőkben összegyűjtöttünk néhány inspiráló idézetet olyan személyiségektől, akik teljes mértékig elsajátították a magabiztosság művészetét.

1. Szembesítsd magad a félelmeiddel, kétségeddel, aggodalmaiddal, és küzd le őket!

„Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: “nem tudsz festeni!”, akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul.”Vincent Van Gogh

Mi sem rémisztőbb, mint félelmeinket előtérbe helyezni és megoldásokat keresni rájuk. Sokan választják a tagadást, csak azért, mert nem merik felvállalni a fájdalmaikat. Ahhoz, hogy megtanuld, hogyan is légy magabiztos nem szabad hagynod, hogy a félelmeid vezéreljenek, az életed a te kezedben van, át kell venned az irányítást!

2. Ne hagyj semmit sem annyiban, mindig legjobb tudásod szerint tedd a dolgodat!

„Hozd ki magadból a legtöbbet, hiszen minden adott hozzá benned.”Ralph Waldo Emerson

Ha bátorításra van szükséged ahhoz, hogy dolgaidba bele tudj tenni anyait-apait, akkor meg kell tanulnod, hogy erőfeszítéseid, tetteid árán válhatsz magabiztossá.

3. A jövőben számtalan lehetőség rejlik, csak vedd észre őket!

„Nem voltam, hanem leszek.”Lauren Bacall

Ha folyton arra koncentrálsz, hogy meglásd, milyen lehetőségeket tartogat számodra a holnap, akkor minden nappal egyre és egyre magabiztossá válsz abban, hogy jó úton haladsz.

Így válhatsz magabiztossá! - 7 idézet, mely segít felturbózni az alacsony önbecsülésedet!

4. Ismerd fel, hogy saját magadnak nagyobb ellensége lehetsz, mint bárki más!

„Nem a heget hódítjuk meg, hanem saját magunkat.”Edmund Hillary

Mások nem tartanak vissza, egyedül te vagy az, aki korlátozhatod saját magad. Ezért is fontos, hogy megszeresd és tiszteld saját magad, hiszen enélkül nagyon nehezen szerezhetsz önbizalmat.

5. Egy sikeres ember sokkal többször bukik el, mint ahányszor egy sikertelen ember próbálkozni mer!

„Senki nem kelthet bennünk kisebbrendűségi érzést a jóváhagyásunk nélkül.”Eleanor Roosevelt

Ahhoz, hogy eljuthass egy önbizalommal teli életszemlélethez, sok bukást kell megélj. Ennek mindig is légy tudatában, készülj fel rájuk, számíts rájuk, és tudd, hogy előbb utóbb be fognak következni, de nem szabad hagynod, hogy ezek eltántorítsanak a következő lépésedtől.

6. Mindig számíts a legrosszabb végkimenetelre!

„Abbahagytam a rettegést, amikor annak ellenére, hogy az első vállalkozásom csődöt mondott, a világ mégsem dőlt össze.”Allen H. Neuharth

Hogyan váljunk magabiztossá, ha a legrosszabbnak tűnő eshetőségekre sem vagyunk felkészülve? Ha bekövetkezik, fogadd el! Fogadd el tényként és arra összpontosítsd, hogy hogyan tudnád helyrehozni a problémát. Rossz dolgok történhetnek, de ne hagyd, hogy ezek eltántorítsanak.

7. Az emberek mindig annyira fognak tartani, mint amennyire te saját magad tartod, semmivel sem többre!

„A csáberőd 50%-a az adottságaidból, míg a másik 50%-a abból fakad, hogy mások milyennek látnak.”Sophia Loren

Ha nem találod magad értékesnek, akkor próbálj több időt magaddal tölteni, és megismerni a valódi értékeidet. Határozd el magad, hogy igenis fontos, és értékes ember vagy, akire számítanak és számíthatnak mások. Minden egyes reggel emlékeztesd magad erre és ne hagyd, hogy bárki is kétségeket ébresszen benned.

Olykor csak egy kicsivel több önbizalomra van szükségünk ahhoz, hogy óriási dolgokat vigyünk véghez. Ne feled, nálad fontosabb nem lehet az életedben! Nem önzőség, ha önmagadat prioritásként kezeled és úgy tekintesz magadra, mint egy erős és sikeres emberre.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!