Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Remek hír azoknak, akiknek olyan kórok keserítik meg az életét, mint például a lupusz, a szisztémás szklerózis vagy a reumás poliarthritisz. Természetes gyógymódok jelenthetik ugyanis a kiutat az autoimmun betegségekből – állítja egy román medikus.

Fotó: Superbebe.ro

Dr. Rares Simu, immunológus-homeopata-allergológus szakorvos elmagyarázza, miként kezelhetők gyógynövényekkel olyan betegségek, melyek okozója a saját immunrendszerünk. Elsősorban nagyon oda kellene figyelnünk arra, hogy milyen életmódot folytatunk. Hiszen ez, bizonyos genetikai markerekkel társulva, komoly kockázati tényező az autoimmun betegségek kialakulására.

Csökkentsük a veszélyt!

Ezek a kórok abban az esetben kezelhetők sikeresen természetes készítményekkel, amennyiben felismerjük és kizárjuk a súlyosbító tényezőket, azaz:

a stresszt, mely egy nagyon erős betegség-generáló faktor;

a mérgező anyagok fogyasztását, vagyis a dohányzást, túlzott alkoholfogyasztást, netán kábítószerezést. Ezek ugyanis olyan szabadgyökökkel pumpálják teli a testet, melyek megzavarják az immunrendszert, és cselekedetre kényszerítik akkor is, amikor a baj (például egy vírus) már elhárult;

– a zsírokban gazdag, gyorséttermi ételeket, melyek szintén gyengítik az immunrendszert;

– bizonyos gyógyszeres kezeléseket, főként injekciókat és azok összetevőit, melyek erős és nem specifikus immunrendszer-stimuláló hatással bírnak;

– léteznek ugyanakkor vírusos vagy bakteriális fertőzések is, melyek autoimmun betegségeket eredményeznek, ilyen például az Epstein-Barr vírus.

Gyógymódok és természetes összetevők, melyek rendet teremtenek a szervezetünkben:

– antioxidánsok, főként a cink és a szelén, de remek forrás a homoktövis, a C- és E-vitamin is;

– fekete ribizli kivonat vagy fekete nyárfa-rügy kivonat;

– Omega 3 esszenciális zsírsav, melynek remek hatása van a lupuszra: napi 2 gramm Omega 3 elfogyasztása meggátolja a kór kialakulását;

– gyulladáscsökkentő növények, melyek a reumás poliarthritisz kezelésére ajnálottak: például csípőspaprika, fűz. Óvatosan az adagolással azoknál a személyeknél, akik gyomorhuruttal, aranyérrel küszködnek, ezek tünetei ugyanis súlyosbodhatnak.

Edzésben kell tartanunk az immunrendszerünket!

“Léteznek természetes gyógymódok, melyek célzottan az immunrendszer helyreállítására összpontosítanak, így megszűnnek a zavarok, és elmúlnak az önmegsemmisítő belső tevékenységek. Egyébként a védekező sejtecskék nem ismerik fel a saját szervezetet, és továbbra is úgy kezelik, mint egy külső behatolót.

Egy egészséges embernél, az immunrendszer önmagát edzi és “oktatja” arra, hogy felismerje a saját sejtjeit, és csak az elváltozott, hibás sejteket támadja meg, mint például a rákos sejteket. Ahhoz, hogy az egészséges állapot ismét fennálljon, mindenkinek antioxidánsok fogyasztását ajánlom. De valójában minden egyes betegség, sőt, páciens esetében egyéni séma kidolgozása javallott, a személyes igényekre, illetve az érintett szervek állapotára szabva.” – magyarázza a szakorvos.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!