Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Miből tudhatjuk, hogy a májunk működése kezd lelassulni?

Innen tudod, hogy a májad hamarosan felmondja a szolgálatot

Vannak jelek, melyek a májunk lelassulására utalnak. Fontos, hogy ezeket ne hagyjuk figyelmen kívül, hiszen ezek arra utalnak, hogy az étkezésünk nem a legmegfelelőbb a májunk megfelelő működése érdekében.

A jelek a következők lehetnek: krónikus fáradtság, negatív érzelmek, fejfájás, migrén, puffadás, hasi fájdalmak, székrekedés, hasmenés, hormonális rendellenességek, allergia, pattanások vagy különböző bőrbetegségek.

Ezek a tünetek nagyon általánosnak tűnhetnek, azonban ha több, mint három jellemző rád, akkor valószínű, hogy a májad nehézségekkel küzd a működését illetően.

A jó hír azonban az, hogy ha idejében felismered a problémát, változtathatsz pár dolgon, ami segíteni fog a májad működésének helyreállításában.

A következő tanácsokat kell megfogadnod:

Fogyassz organikus termékeket, próbálj meg nem genetikailag módosított élelmiszereket vásárolni, mert ezek tele vannak kémiai elemekkel.

Tarts be egy kiegyensúlyozott diétát. A minőségi proteinek, egészséges zsiradékok, a magvak, kókuszolaj, avokádó – mind meg kellene jelenjenek az étrendedben. Próbálj meg elszakadni az egészségtelen zsiradékoktól.

Igyál több vizet. Minden nap, legkevesebb két és fél liternyi vizet kellene fogyasztanod.

Ne fogyassz feldolgozott cukrokat, mármint fehér vagy barna cukrot. Ezeket mind el kell felejtened.

Csökkentsd az alkohol fogyasztásodat. Ezeket meditációval és mozgással kellene helyettesítened.

Ezek mellett tudnod kell, hogy vannak olyan növények melyek csodákat tehetnek a májaddal. Ilyen például az articsóka, a kurkuma melyek megvédik és regenerálják a májadat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!