Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A zöldség és gyümölcs áldásos kombinációjából olyan hasznos nedű készíthető, ami nem csak finom, hanem tele van vitaminnal, és napi fogyasztásával ezer jóhoz juttatjuk szervezetünket. A neve smoothie.

 smoothie

A kereskedelemben kapható ivólevek fogyasztása után, még, ha száz százalékosak is, feltehetjük a kérdést, hogy vajon mennyi más idegen anyagot, például tartósítószert tartalmaznak. A házilag készített, na az aztán, nincs vita, biztosan száz százalékos. Éppen ezért, szemlézzünk az idényzöldségek és gyümölcsök között, szerezzünk be egy gyümölcscentrifugát vagy botmixert, és indulhat a lépréselő hadjárat.

Az értékes nedűt eredetileg Londonban találták ki, 1998-ban a zenei fesztiválon három egyetemista kezdte el árulni, majd később már céget is alapítottak, így előbb az angolok, majd a világ kedvence lett az egészséges ital.

Olcsón és könnyen mi magunk is elkészíthetjük, ráadásul rengeteg smoothie recept áll a világhálón rendelkezésünkre. Egy kis fantáziával bármilyen zöldségből, gyümölcsből finom turmix lesz. Adagolhatunk hozzájuk különböző fűszernövényeket is, például petrezselyem zöldet, mentát, bazsalikomot, levendulát. Egészséges, finom és azonnal táplálja testünket. A színes levek immunerősítők, gazdagok antioxidánsban, fiatalítanak és sok bennük az A-, E- és C-vitamin. Nem kell különösebben emészteni őket, így villámgyorsan egyből a sejtekig jutnak. Kombinálhatjuk értékes magvakkal, ha túl sűrű lesz, adagolhatunk hozzá ízlés szerint friss ásványvizet vagy joghurtot is.

Energiát adó smoothie reggelre

Sárgarépa leveles banános turmix. A sárgarépa zöldje bár lehet eddig nem tudtuk, de igen, ehető, és szinte több értékes tápanyagot és klorofillt tartalmaz, mint maga a gyökér.

Tisztító smoothie estére

Egy fél cékla, egy alma, egy fél citrom leve, forrásvíz, petrezselyemlevél, és vértisztítónak egy gerezd fokhagyma keveréke kiváló itóka lesz estére.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!