Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A férfiak most elfelejthetik a drága termékeket – amelyek sokszor szinte nem is hatnak – és elkészíthetik otthon, házilag a borotválkozás után használt bőrkímélő termékeket.

Szükséged van levendulára, zsályára, mogyoróra, mentára és tojásra. A házilag készített természetes lemosóhoz kell még kámfor és tej, amelyek kímélik és ápolják bőrödet.

Áztasd be a száraz levendulát, a friss zsályát és a mogyorót. Egy héten át tarts a három komponenst fényes, állandó és magas hőmérsékleten.

Miután a hozzávalók saját levet engedtek, keverd össze őket, egy illatos és friss masszát kapsz.

A tavaszi after shave a tojás fehérjéből készül, amelyhez kis kámfort és felmelegített tejet adunk. Borotválkozás után menta teával mossuk le arcunkat.

Amikor a pórusok nyitottak, jól masszírozd be az arcbőröd a tavaszi after shave-el és hagyd, hogy hasson pár percig. Hideg vízzel mosd le az arcod, ezután a hatás szemmel láthatóan észrevehető.

Egy hasonló receptet készíthetsz mogyoróból, ecetből, narancsléből, keserű narancs és citromból készült olaj segítségével.

Keverd össze a hozzávalókat egy üvegben, majd jól rázd fel. Hagyd állni egy héten át, minden nap jól rázd fel. Az így kapott terméket hűvös, sötét helyen tárold, hogy minél tovább eltartson.

Az aktívabb pasiknak mentából, cickafarkból, levendula virágból és zsályából készült terméket ajánlunk.

Önts pár csepp alkoholt ezekre az összetevőkre, és két hétig hagyd hatni. Ezután keverd össze egy kis vízzel a két hétig állt anyagot, ha pedig száraz a bőröd mandulaolajat adj hozzá.

Az olíva olaj is alkalmas a természetes after shave előállítására. Tégy egy pár cseppet egy olyan üvegbe, amelybe előzőleg mogyorót, desztillált vizet és száraz levendulát, rozmaringot, zsályát és kamillát tettél.

Próbáld meg ezeket a termékeket használni több hónapon át, és meglátod, hogy bőröd fiatalabb, rugalmasabb és csillogóbb lesz mint valaha.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!