Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy kislány kullancscsípést szenvedett, melynek komoly következményei lettek!

Kullancs csípett meg egy kislányt, komoly következményei lettek!

A teljes kullancsszezon idejét éljük, amikor állandó jelleggel résen kell lennünk, mert senki nem mentesülhet a veszélye alól. Következményei nagyon komolyak lehetnek az egészségi állapotunkra nézve, hiszen akár bénulást is okozhat.

Így történt egy Grenada-i őt éves kislány esetében is, aki reggel, ébredést követően, minden erőfeszítése ellenére, nem tudott lábra állni, sőt beszélni sem. Az anyában, Jessica Griffinben gyorsan tudatosult a tény, hogy nem a reggeli álmosság az oka a kislány panaszainak.

Amikor azonban megfésülte lánya haját, észrevett egy kullancsot a kislány fejbőrében, mely több, mint bizonyos, hogy az azelőtt való nap kerülhetett oda, amikor szabadtéri programon vett részt az egész család.

Az anya eltávolította az élősködőt, és azonnal kórházba ment kislányával. Ott az orvosok felállították a diagnózist: bénulás, szerencsére azonban csak ideiglenes, melyből néhány napon belül kigyógyul a beteg.

We had a bit of a scare this morning! Kailyn woke up and couldn’t walk! I was just thinking that her legs were asleep…

Posted by Jessica Griffin on Wednesday, June 6, 2018

A bőrbe belefúródó kullancs, ugyanis, miután teleszívja magát vérrel, tojásokat rak le és ilyenkor egyféle idegmérget is termel, mely ideiglenes arc-, nyelv- és végtagbénulást okozhat. Szerencsére az anya időben észrevette ezeket a tüneteket, mert ha nem teszi, ez kislánya számára végzetes is lehetett volna.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!