KezdőlapÉletmódEgészségLátnod kell ezt a kullancs-eltávolító módszert még mielőtt kiránduli mész!

Látnod kell ezt a kullancs-eltávolító módszert még mielőtt kiránduli mész!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ezt a módszert mindenkinek érdemes megtanulnia mielőtt még kilépne a szabadba! Így szedjük ki a bőrünkbe fúródott kullancsot.

kullancs-kiszedes

Amint kitesszük a lakásból a lábunk, még, ha csak a tömbház melletti kis parkba is, ki vagyunk téve a kullancsok támadásának. Bárhol találkozhatunk velük, ha füves területre megyünk. Ajánlatos elővigyázatosnak lenni, de, ha megtörtént a baj, sem kell pánikba esni.

Az alábbi videóban megtanulhatjuk, hogy hogyan távolítsuk el a kullancsot hatékonyan. Ha ezt a módszert alkalmazzuk, könnyedén meg tudunk szabadulni tőle, anélkül, hogy különösebb komplikációk lépnének fel, vagy orvoshoz kellene fordulnunk.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy fültisztító pálcikát vízbe mártunk, majd bedörzsöljük a kullancs körüli felületet az óramutató járásával ellentétes irányba. Egy idő után szó szerint kicsavarodik a kullancs.

Fontos, hogy a művelet után szappanos vízzel mossunk kezet, és a bőrfelületet is tisztítsuk le alkoholos vagy jódos oldattal. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mit kell tenni, vagy nem tudjuk hatékonyan eltávolítani, mindenképpen forduljunk szakemberhez.

A kiszedett kullancsot elvihetjük laboratóriumba, ahol a szakemberek megállapíthatják, hogy fertőzött-e Lyme-kórral vagy sem.

https://www.youtube.com/watch?v=M8d5XROmp8o

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet