Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy tanulmány szerint minél intelligensebb egy nő, annál valószínűbb, hogy nem vállal gyereket. Noha ezzel nem feltétlenül tudunk egyetérteni, az minden esetre vitathatatlan, hogy manapság egyre több nő dönt úgy, hogy nem vállal gyereket.

Az alábbiakban bemutatunk néhány érvet, ami e mögött a növekvő tendencia mögött állhat.

Az anyák nehezebben találnak munkát

Egy tanulmány szerint az anyák számtalan hátránnyal szembesülnek a munkavállalás terén. Ott van például a nemek közötti bérrés vagy bérszakadék fogalma, ugyanakkor az a tény is, hogy kevésbé tartják őket kompetensnek. Ezzel szemben a férfiak nem tapasztalnak különösebb hátrányokat, amikor apává válnak.

Az anyák gyakrabban lesznek betegek

Nemcsak az anyák, hanem általában a szülők hajlamosabbak a megbetegedésre, mint azok, akiknek nincsenek gyerekeik. Egy tanulmány szerint a szülők háromszor nagyobb eséllyel vannak kitéve betegségeknek. Egy másik tanulmány pedig azt állítja, hogy a gyerekvállalás akár 95 héttel is csökkentheti egy nő várható élettartamát.

A gyerekvállalás túl nagy nyomást helyezhet a házasságra

A házasság alapvetően is nehéz, és a gyerekvállalás túl nagy terhet róhat a kapcsolatra. Szakértők szerint a szülővé válás után csökkenhet az elégedettség szintje a partnerek között, ami gyakran váláshoz is vezethet.

A gyerekmentesség környezetbarát

A kevesebb utazás és a növényi étrend hozzájárulhatnak a bolygó megmentéséhez, de azzal még jobbat tehetünk a Földnek, ha nem vállalunk gyereket, vagy legalábbis kevesebb gyereket vállalunk. Egy gyermekkel kevesebbel 58,6 tonnával csökkenthetjük a szén-dioxid szintjét a világon.

Természetesen ennek a döntésnek is vannak hátrányai

A gyerekmentes élet nagyobb szabadsággal és önállósággal, ugyanakkor kevesebb stresszel járhat, de ettől még nem lesz tökéletes. Ha nem vállalsz gyereket, megtörténhet például, hogy nem lesz, aki gondodat viselje idős korodban. Ugyanakkor kimaradsz egy olyan tapasztalatból, ami a legtöbbek szerint a legjobb dolog a világon.

Mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, de mindkettő teljesen rendben van, csak válaszd azt az utat, amelyik neked a leginkább megfelel. Ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásolja a döntéseidet.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!