Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A stressz, a szennyezés, a drasztikus diéták, az öregedés és a hajfestékek is mind hozzájárulnak a hajhagymák károsodásához. Vannak azonban megoldások a probléma megoldására.

Növekvőben azoknak a száma, akiknek ősszel elkezd hullni a hajuk, mondják a specialisták. A hajhullás szezonhoz köthető, tavasszal és összel sokkal több ember keresi fel a szakértőket hajhullási problémákkal.

A stressz is nagyban befolyásolja a hajhullást, az életkor előrehaladtával, a szennyezettséggel és különböző gyógyszerek szedésével egyetemben.

Alopecia androgenetica – azaz a hajhullás orvosi megfelelője – csaknem a férfi populáció 30 százalékára hat ki, derült ki kutatásokból. A kopaszodás akár már 20 éves korban is elkezdődhet, és nemcsak a férfiakra hat ki.

A drasztikus diéta, különböző hajfestékek, a folyamatos göndörítés és különböző kozmetikai termékek mind hatással lehetnek a hajhullásra. A szakértők azt tanácsolják, hogy ilyen típusú kezelések után tartsunk néha szünetet, hogy az egészséges haj újra kinőhessen.

A férfi és női hajhullás között is különbség van, míg előbbiek a fejük tetején hullatják legtöbbször hajukat, a nők esetében ez az egész fejre kihat.

Ami a hajhullás gyógyítását illeti nemtől függően változik az eljárás. A terápia során vitaminokat és dermokozmetikai termékek szedését javasolják legtöbbször a szakemberek, de lokális alkalmazásokat, különböző samponokat, sprayeket is alkalmazhatunk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!