KezdőlapÉletmódEgészségMiért ne vásároljunk kínai fokhagymát?

Miért ne vásároljunk kínai fokhagymát?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az emberiség már hatezer éve ismeri és mondhatni imádja ezt a cikkekből álló kis különleges ízű zöldségfélét. A fokhagyma annyira népszerű, hogy minden évben egy nap, április 19-én szinte mindenhol a földkerekségen megemlékeznek a legrégebb óta használt fűszernövényről.

fokhagyma

Azt már sokan tudják, hogy a fokhagyma nem csak sajátos ízvilágáról híres, hanem rengeteg betegségre jó, ha éppen nem vagyunk betegegek és fogyasztjuk a fokhagymát, akkor több mint valószínű, hogy pont ennek a kis növénynek köszönhetjük egészségünket. Afrodiziákumként is hatásos, hiszen tágítja a vérereket, hígítja a vért, antioxidáns, remek gyógyír a köhögésben szenvedőknek, gombaellenes hatóanyagokat tartalmaz, segít a rákmegelőzésben és még a vérnyomást is képes szabályozni.

A legtöbb fokhagymát a világon Kínában termelik, és mint minden olyan termék, ami mennyiségi szempontból termelődik, annak a minősége fogja kárát látni.

Sok esetben Kínában a fokhagyma-ültetvényeket tisztítatlan szennyvízzel öntözik, hormonokat és egyéb kémiai anyagokat használnak fel, hogy ne csírázzanak ki a hagymák, így viszont ízetlenebbek lesznek, de több hónapon át elállnak, nem barnulnak meg, mint a kisebb, csenevészebbnek tűnő magyar társaik.

Gamma-sugárzást is bevetnek azért, hogy a több ezer kilométeres távolságot tudják megtenni az utazás során. Ezek az anyagok bizony kárt tesznek a fokhagymákban, mikor hazavisszük őket már szaguk is alig van, az egészségvédő anyagaikból is még kevesebb. Ezért inkább vegyük a hazai termesztésűt, sokkal inkább megéri.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet