Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A csukló környékén található anyajegy a legújabb őrület, ami elterjedt az interneten. Minden egy fiatal floridai nő felfedezésével kezdődött, aki észrevette, hogy neki, és több barátnőjének is ugyanolyan anyajegy található a csuklója környékén.

Aaryn Whitley a Twitteren osztott meg egy képet az általa megfigyelt jelenségről, és mindössze néhány óra leforgása alatt több ezer válasz érkezett. Világszerte nők ezrei fedezték fel, hogy nekik is ugyanott, vagy majdnem ugyanott van egy anyajegy a karjukon.

Sőt, mi több, férfiak is beléptek a játékba, és úgy tűnik köztük is előfordul ez a jelenség, ha nem is olyan gyakran, mint a nők körében.

Az emberekben ezek után természetesen megfogalmazódott a kérdés, hogy vajon mi állhat a furcsa egybeesés hátterében, és vajon mire utalhat az a bizonyos jegy a csuklón.

A kérdésnek a TIME magazin újságírói is utánajártak, egy híres amerikai dermatológushoz, Joyce Parkhoz fordultak magyarázatért, aki a következő választ adta:

„Az anyajegyek általában a bőr olyan részein fordulnak elő, ahol az ultraibolya sugárzás miatt több a pigment, vagy egyszerűen több ott a melanin. A karok, a csukló és a kéz vannak a leginkább kitéve a napsugaraknak, ezért sokkal valószínűbb, hogy itt anyajegyek keletkeznek.”

A jelenségnek tehát semmi köze nincs a genetikához, ahogy azt egyesek feltételezték, hanem egyszerűen véletlen egybeesés.

Ugyanakkor az orvosok arra is felhívják a figyelmet, hogy figyeljünk oda az anyajegyeinkre – akár velünk születettek, akár később alakultak ki – és évente egyszer menjünk el rutinellenőrzésre, hogy megbizonyosodjunk róla, nem veszélyeztetik az egészségünket.

Az elmúlt években riasztó mértékben megnövekedett a bőrrák eseteinek száma, ezért az is nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a fényvédő krémek használatáról.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!