Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az ombre-típusú manikűr a téli szezon fő hódítója. Nem csoda, hisz hatása lenyűgöző, éppen ezért passzol annyira a téli ünnepekhez (is). Az ombre manikűr alapvető jellemvonása, hogy két árnyalatból tevődik össze: egy világosból a körmök tövénél, míg egy hangsúlyosabb, sötétebb színből a körömvégeknél. A lényege, hogy a két szín között fokozatos átmenet képezhető, egy apró kis trükk segítségével.

ombre-manikur

Csak néhány perc az egész, és te magad is elkészítheted!

1. Készítsd elő a körmeid – még mielőtt a lakkozásba kezdenél, vágd és alakítsd a kívánt formára és méretre a körmeidet. Ehhez meg kell puhítanod azokat egy tál langyos vízben, majd dörzsöld át alaposan, eltávolítva az olajas fedőréteget. A körömházat övező bőrt ne vágd le, ugyanis azzal csak fokoznád a visszanövést.

2. Vidd fel a körömlakk-rétegeket – először is, vidd fel az alapot. Ennek célja, hogy simává tegye a köröm felületét, és jobb tapadást biztosít a körömlakknak. Várj néhány percet, míg megszárad, aztán kend fel a világosabb színt, két rétegben. Dolgozz precízen, főként a körmök tövénél, ugyanis ott már nem javíthatók ki a hibák. Hagyj szünetet a rétegek festése között, hogy legyen ideje a lakknak megszikkadni.

3. Keverd a színeket – a következő lépés az, hogy teremtsd meg az átmenetet a két szín között, míg tökéletesen egybe nem mosódnak. Itass át egy kis szivacsot a sötétebb lakkal, majd nyomkodd a körmök felületére, míg a kívánt hatást el nem éred. Bizonyosodj meg afelől, hogy hagyod száradni a felületet minden egyes „keverés” után. A körömvégeken javítsd a szín erősségét egy réteg sötéttel.

4. Adj fényt a körmeidnek – amikor a lakk teljesen megszáradt, vigyél fel egy réteg átlátszó lakkot a körmeidre. Ezzel nemcsak fényt kölcsönzöl a manikűrödnek, hanem időtállóvá is teszed azt. Lehet, hogy több rétegre is szükséged lesz, ugyanis a technika során a szivacs érdessé teheti a felületet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!