Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mint tudjuk, szemeinkről leggyakrabban csak lelkünk tükreként szoktak beszélni. Ugyanakkor mindenki érezhette, hogy némely tekintetnek szó szerint ereje van, mások pedig üresek.

Ki ne érezte volna már úgy, hogy egy pasi a tekintetével felfalja, esetleg teljes megvetés sugárzik belőle. Mások rémisztően hatnak, félelemmel töltenek el, esetleg kedvesség és közvetlenség sugárzik belőlük.

Nagyon érdekes tény, hogy szemünkből kiolvashatóak lelkünk olyan rejtett tulajdonságai is, amik egy beszélgetés során nehezen látnak napvilágot. A beszélgetést, csevegést meg is játszhatjuk, terelhetünk, hazudhatunk, szemünket azonban képtelenek vagyunk kontrollálni.

Íme néhány alapvető jellemző, amelyet minden szem tartalmaz:

1. Kék szemek – a legszebb szempárként van elkönyvelve, tulajdonosa némi előnnyel indul ismerkedés, csevegés alkalmával. A kék szem elsősorban azért sikeres, mert világos színével őszinteséget, közvetlenséget sugároz. A világos színek mindig az ártatlanságot éreztetik. Az ilyen emberek kedvesek és érzékenyek mások problémáival szemben. Nagyon ritka, amikor egy kék szemű ember nyugtalanságot okoz lelkünkben.

2. Barna szemek – a barna szem valójában a zöld szem egyik nagyon mély árnyalata, vagy kereszteződése. Magában hordozza mindezek tulajdonságát, a sötétbarna (már szinte fekete) tekintet pedig pimaszságot, szemtelenséget és merészséget sugároz. A barna szemű emberek nagyon spontánok, szeretnek szórakozni és kedvelik a társaságot. Kiszámíthatatlan személyiségek. A barna szemről ugyanakkor tudni kell, hogy néha képes változtatni a színét, és sötétbarnából átcsaphat rozsdavörösbe. Viselőjük így nyer egy összetett személyiséget, amely gyakran lehet első találkozásra akár fenyegető is. Érdemes jobban megismernünk egy ilyen embert, mielőtt elítélnénk első pillantásra.

3. Zöld szemek – a legritkább szemszín, és erősen hipnotikus. A zöld szín nyugtató hatással bír (vegyük pl. az orvosok zöld ruháját, nem véletlen!), éppen ezért a zöld szem nyugtató személyiségről árulkodik. Nagyon érzelmesek és bizalmatlanok. Képesek mély barátságokat kötni, de gyanakvóak azokkal szemben, akikről semmit sem tudnak. Sok türelmet igényelnek.

4. Sötétbarna és fekete szemek – a sötétbarna és fekete szem “gazdái” egyaránt megbízhatóak és felelősségtudatosak. Kapcsolatban nagyon odaadóak, és néha úgy érezni, hogy a gondolatainkban olvasnak. Nagyon jó csapatjátékosok, a munkahelyen is megállják a helyüket és kezelhetőek, de csak egy bizonyos pontig. Mindig szabadok maradnak, és csak nagyon kevés felsőbb “uralmat” képesek elfogadni.

5. Szürke szemek – a puszták valódi farkasa, erős temperamentum jellemzi, igazi vezető és nagyon romantikus személyiség. A szürke szemű emberek nagyon sokat fektetnek a személyes kapcsolataikba (akár baráti, akár családi), és mindig elvárják, hogy ezt visszakapják.

Természetesen ezek a tulajdonságok nem mérvadóak egy ismerkedés során. Jól tudjuk, hogy a személyiség kialakulásában nagyobb szerepe van a szocializációnak, mint bőrszínnek, csillagjegynek, szemszínnek meg egyebeknek. Ugyanakkor nem rossz, ha tudjuk mindezeket, és egy megközelítő képet tudunk festeni a kiszemelt illetőről. Semmiképpen sem lesz terhünkre egy ilyen tudás…

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!