Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az élet olykor igazságtalan. És van úgy, hogy jobb egyedül élni, mint egy mérgező párkapcsolatban szenvedni. A szerelemben nem szabad kompromisszumot kötni, ha mégis erre kényszerülsz, akkor jobb ha gyorsan lezárod a kapcsolatot, és tovább állsz.

7 dolog, amit egy mérgező kapcsolatból tanulhatsz meg!

Most következzen 7 olyan dolog, amire egy mérgező kapcsolat taníthat.

1. Senkit nem győzhetsz meg, hogy szeressen

A szerelmet nem lehet erőltetni, a szívet nem lehet meggyőzni arról, hogy kit szeressen. Az igaz szerelem két, egymásba szerelmes ember között jöhet létre.

2. Az emlékek nem vetítik előre a jövőt

Nem jó, ha a szerelem a múltból táplálkozik. A szerelemnek a jelenben kell lennie. Attól mert valakivel 10 éve együtt vagy, még nem jelenti azt, hogy van a kapcsolatnak jövője, csak mert van múltja.

3. Nem fogsz hinni önmagadban

Azért nem, mert ha egy mérgező párkapcsolatban éltél, akkor elsajátítottad a hazugság művészetét, és képes vagy önmagadat is becsapni, rombolva az önbizalmadat.

4. Egy-két jó dolog még nem felejteti el a rossz dolgokat

Aki élt már mérgező kapcsolatban az tudja, hogy megbocsátani nem könnyű dolog. És ha sokkal több rossz dolog történik egy kapcsolatban, mint jó, akkor ideje változtatni a dolgokon.

5. Szeretet helyett manipuláció

Lehet az elején minden jó és szép, de idővel rájössz arra, hogy a szerelem, a szeretet mögött tudatos manipuláció áll. A párod kihasznál, sőt megaláz, és te mégis elhiszed, hogy szeret? Ébresztő!

6. Nem szerethetsz úgy valakit, ha nem tudod, hogy ki vagy valójában

Előbb ismerd meg önmagadat, és csak azután engedd meg a szívednek, hogy szerelembe essen, már ha tudsz parancsolni az érzelmeidnek. Nézz szembe önmagaddal, tudd meg, ki is vagy valójában.

7. Nem szabad szeretned olyan embert, aki csak játszik veled

Miért engednéd meg bárkinek is, hogy az érzelmeiddel játsszék? Egy igazi kapcsolat a szerelemre, az őszinteségre, a kölcsönös tiszteletre kell épüljön, a játszadozás már mérgező kapcsolattá teszi a viszonyt.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!