Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Idővel minden kamasz megtapasztalja a szerelem első szelét, majd később, felnőtt korában betoppan az életébe a nagy Ő, a kapcsolat könnyen és szépen érni kezd és évek alatt komollyá válik.

Ez a komoly párkapcsolat egyik legbiztosabb jele!

A kapcsolat elejére a felfokozott érzelmek, a testiség jellemző, majd pár év múlva lecsillapodnak a kedélyek, és a pár megismeri igazán a másikat, és rendszerint megszületik egy döntés, ami az “együtt”, vagy “különre” vonatkozik.

A párkapcsolati tanácsadók, pszichológusok szerint akkor működik egy kapcsolat, ha a felek szeretve érzik magukat, ha azt látják és tapasztalják, hogy fontosak a párjuknak, ha törődnek velük, mert ez boldogságot, örömet okoz.

Egy komoly párkapcsolat egyik fontos jele, hogy a szerelmesek őszintén ki tudják fejezni az érzelmeiket. Ott, ahol ez nem megy, azzal a kapcsolattal nincs minden rendben.

Az a fél, aki fél kimutatni az érzelmeit, abból a megfontolásból teszi, hogy kihasználják a gyengeségét és így könnyebben sebezhetővé válik. Egyik oka annak, hogy valaki nem fejezi ki az érzelmeit, hogy fél a visszautasítástól. A pároknak azt is meg kell tanulniuk, hogy miként figyeljenek önmagukra, saját érzéseikre, és ha ez sikerül, akkor a szerelmükre is kellő mértékben oda tudnak figyelni.

Fontos szempont az is, hogy egy párkapcsolatban mindkét félnek legyen elég tere, ahol önmaga lehet, ahol valóban kifejezheti önmagát, gondolatvilágát, érzéseit. Mindennél fontosabb egy kapcsolatban a megértés, az őszinteség, a bizalom, mert erre lehet felépíteni egy életen át tartó szerelmet.

Az idő múlásával minden párkapcsolat dinamikája megváltozik, módosul, szokások alakulnak ki, amelyek jó esetben előre viszik a szeretet, a szerelem energiáit, és a kölcsönös tisztelet útján öregkorban is boldogságra lehet ezáltal számítani.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!