Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Utóbbi évszázadban a tökéletes feleség szókapcsolat értelme jelentős ívet rajzolt, amióta a nők egyenjogúságot kaptak, és a feminizmus is egyre elterjedtebbé válik.

Egy ilyen világban, még létezne recept az ideális feleségről? A modern férfi felfogásában igen! Íme azon tulajdonságok listája, amelyek az erősebbik nem szerint meghatározzák a tökéletes nejt. Megjegyezzük, bizonyos elvárások módosultak az idők folyamán, míg mások csak úgy felbukkantak a semmiből!

1. Hivatásos az ágyban? – már nem! A szexuális kielégültség ezúttal is az első helyen marad, viszont a legtöbb férfi már nem tartja fontosnak azt, hogy hivatásos legyen a neje az ágyban, hanem inkább azt várja el, hogy nyitott legyen az újra. Azok a nők ugyanis, akik hajlanak a kísérletezés felé, elűzik a rutint a hálószobából, amely egyébként örökös gondot jelent szinte minden kapcsolatban.

2. Ász a konyhában? – már nem! A konyhatündéri „funkció” is hasonló változásokon ment keresztül, akárcsak az előbbi szempont. Ugyanis egyre több férfi értékeli kevésbé, ha egy nő a szabadidejét a konyhában tölti. Azt gondolják, a főzés után biztos már fáradtak lesznek a hancúrozáshoz, esetleg egy felpezsdítő beszélgetéshez. Inkább választják azt, hogy étteremben vacsoráznak, csak boldog nő álljon mellettük.

3. Intelligens és függetlenigen! Brit tudósok támasztották alá, hogy egy kapcsolat sikere azon múlik, ha a hölgy intelligensebb a férfinál. Egy független, saját célokkal és tevékenységekkel, konkrét tervekkel rendelkező határozott, független nő ugyanis rendkívül érdekes partner hosszútávon.

4. Őszinteigen! Egy kapcsolat alapjául szolgál az őszinteség, és ez nem marad el a tökéletes feleséget körülíró listáról sem. Az apró, jelentéktelen hazugságok mellett az őszinteség boldog párkapcsolathoz vezet, amelyben mindkét fél pontosan tudja, mire gondol a másik, és közösen lépnek majd egymás boldogsága felé.

5. Támogató – igen! A férj támogatása, bátorítása ősidők óta a tökéletes feleség feladata. A legjobb asszony ugyanis mindig a férje pártját fogja, biztatja és olyan támaszául szolgál, amelyet a barátai, kollégái vagy családtagjai sosem fognak tudni neki megadni.

6. Pozitív hozzáállás – igen! A nő, aki tudja értékelni a férje jó tulajdonságait, és sosem érezteti azt vele, hogy tehetetlen vagy nem elég jó, még ha hibát is követ el, máris birtokolja a tökéletes feleség újabb jellemvonását. A pozitív hozzáállás, ötvözve az új iránti érdeklődéssel, talán fel sem merül a férfiak gondolatában. Csupán ennyit ismernek be: jobban kedvelik a vidám hölgyeket, mint a sírósakat.

7. Magabiztos – igen! A függetlenség és az intelligencia mellé felsorakozik az önbizalom és a magabiztosság is, ami a tökéletes feleséget illeti. Mint minden nő, a feleség is imádja, ha a férje megdícséri őt, elhalmozza bókokkal. De nem lógatja az orrát akkor sem, ha elvárásai és készülődése ellenére mégsem részesül elismerésben, mert a férje éppen nem vette észre az új frizuráját vagy a karcsúsodó testalkatát.

8. Hűséges – igen! Minden idők legfontosabb jellemvonása, a hűség, azóta sem veszített értékéből. Lehet a feleség egy szuperhíres manőken, de ha a férfi nem tud megbízni benne, érzelmileg eltávolodik tőle. Így a házasság gyorsabban válik stressz-faktorrá, mint beteljesedéssé.

Fotók: photl.com


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!