KezdőlapÉletmódSzereted a könyveket? Ismerd meg a halhatatlan klasszikusokat

Szereted a könyveket? Ismerd meg a halhatatlan klasszikusokat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Néha nagyon nehéz választani a végtelen számú könyv közül, amelyeket a boltok polcain találunk. Szeretnéd kipróbálni egy új műfaj feltáratlan vizeit, de nem tudod, hol kezdj hozzá? Vannak történetek, amelyeket a klasszikusok közé sorolnak. Mi lenne, ha ezúttal kipróbálnál néhányat?

Romantika a társadalmi témák hátterében

A romantikus irodalom az egyik legelterjedtebb a szépirodalmi kategóriák közül. Számtalan oldal tele szerelemmel, szenvedéllyel, de sokszor szenvedéssel és drámai helyzetekkel teli történetekkel. Mindez gyakran az aktuális társadalmi háttér vagy a fontos történelmi események hátterében játszódik.

Az egyik legszebb klasszikus történet kétségtelenül Jane Austen: Büszkeség és balítélet című műve. Egy olyan világban, ahol a fő szempont az előnyös házasság és az ezzel járó társadalmi státusz, találkozunk az intelligens, erkölcsös és erős Elisabethel. Ő megtalálhatja az utat Mr. Darcy bezárt szívéhez. Hasonló szerelmi történettel, viszont sötétebb és tragikusabb elemekkel találkozik az olvasó Charlotte Brontë: Jane Eyre című regényében is.

Mi tippünk: Ezek után nehezedre esik a választás? Nézz körül a Libri online webáruházában. Libri kupon segítségével most biztosan megtalálod a számodra legkedvesebb klasszikus történetet.

A polgárháború idején utazzunk át a hideg fenyvesekből a napfényes gyapotültetvényekre. Scarlett O’Hara és Rhett Butler kapcsolatának minden hullámvölgyét átélheted Margaret Mitchell: Észak és Dél című regényében.

A téma férfi szerzőinek képviselője Arthur Golden. Ő a felelős egy nem mindennapi szerelmi történet megalkotásáért a Gésa című művében. A regény hősnője a társadalmi kasztokon átívelő tövises ösvényen halad keresztül, melynek végén azt reméli, hogy találkozhat szíve választottjával.

Klasszikusok, amelyek tükröt tartanak

Egy klasszikus könyvben nem kerülheted el azokat a történeteket, amelyek drámaian rámutatnak a társadalom és az ember, mint egyén gyengeségeire. Ideális példa erre George Orwell: Állatfarm című regénye vagy William Golding: A Legyek Ura című műve, amelyek rámutatnak arra, hogy a hatalom hogyan torzíthatja el a jellemet. Hasonló témával foglalkozik Theodore Dreiser: Az amerikai tragédiában. Joseph Heller: A 22-es csapdája című regénye a bürokrácia bizarrságát bemutató klasszikus művek egyike.

Mi tippünk: Válassz új könyveket a hideg téli estékre való bekuckózáshoz az online könyvesboltok kínálatából. Szeretnél most többet vásárolni, de elriaszt a vételár? Nem kell aggódnod, a kuponkódok segítségével mindig szuper áron vásárolhatsz.

A klasszikusok között háborús időszak valóságát leíró regények is helyet kapnak. Említést érdemel Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan című műve. A női szemszög egyedülálló megjelenését kínálja Alberto Moravia: A római lány című regénye.

Inspirációk a mai napig

Sok név épp a klasszikus könyvekből vált népszerűvé. Gondoljunk például a hajótörött Robinson Crusoe kivételes történetére. Tudtad, hogy a mű szerzője Daniel Defoe? Frankenstein története szintén mindenkinek ismerős. A kiszámíthatatlan orvost és „szörnyét” egy Mary Shelley nevű hölgy képzelet alkotta meg. A bűnözőt, aki könyörtelensége ellenére meghódította az olvasók szívét, A keresztapa története foglalja keretbe. Mario Puzo írónak köszönhetjük ezt a klasszikus művet, melyet a maffia tevékenysége ihletett.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet